WEC-Boxtel: duel met kraak noch smaak

De hoofdmacht van RKSV Boxtel reisde zondag naar Wijbosch voor een duel tegen WEC, een tegenstander die vlakbij op de ranglijst bivakkeert. Bij winst zouden de rood/witten zichzelf een goede dienst bewijzen. Enerzijds om de slechte reeks te beëindigen, anderzijds om wellicht de weg omhoog in te slaan. Maar de vierdeklasser deed zichzelf tekort. In de zouteloze match vielen geen doelpunten.

In het eerste halfuur waren er wat kansjes over en weer, waarbij Boxtel het meeste balbezit had en de daarbij behorende drang naar voren. Het laatste kwartier eiste WEC de bal meer op, zonder gevaarlijk te worden voor de goal. De eerste helft werd aan beide zijden gekenmerkt door onzorgvuldige passing en balbehandeling. De twee ploegen gingen zonder doelpunten de kleedkamer in. WEC had op dat moment al twee spelers geblesseerd het veld zien verlaten.

DOT VAN EEN KANS

Na de thee gingen de twee elftallen onverdroten verder met lange ballen en met tijden ongeïnspireerd voetbal. In de 60e minuut kreeg de Munselploeg een dot van een kans. De bal zeilde langs keeper Santegoeds en via de binnenkant van de paal over de lijn. Waar alle Boxtelaren een doelpunt zagen, waren de scheids- én grensrechter een andere mening toegedaan.

De Munselploeg wisselde hierna Stefan Persoons, Valentijn Waals en Gerben van Boxtel voor Lars van Hamond, Daniel Foster en Jari Klijmij in een poging het tij te keren. Het laatste deel van de wedstrijd kenmerkte zich door een fors aantal stevige overtredingen als gevolg van twee ploegen die koste wat het kost wilden winnen en in de slotseconden een zeperd willen voorkomen.

Zondag 10 maart speelt RKSV Boxtel opnieuw uit: tegen SCMH in Mariaheide; de aftrap is om 14.30 uur.

SENIOREN

Uitslagen zondag 24 februari

WEC 1 - Boxtel 1        0-0

Voab 5 - Boxtel 5        1-1

Boxtel 9 – SCG '18 9        0-5

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 23 februari

Boxtel JO15-1 - BVV        3-6

Uno Animo - Boxtel JO12-1        2-9

Boxtel JO11-2 - Emplina        3-2

OJC Rosmalen - Boxtel JO9-1        3-2

Neo '25 - Boxtel JO8-1        9-3


Incompleet viertal L'Union Boxtel boekt verliesbeurt

In de voorlaatste competitiewedstrijd in de discipline 25 meter, vorige week in Sint-Oedenrode, was het eerste team van handboogschutterij L'Union Boxtel wederom niet compleet. Dat leidde tot een verliesbeurt.

Blessures, ziekte en werk hielden verschillende schutters aan de kant. Tegenstander DVS Rosmalen won dan ook alle vijf sets, de uitslag was derhalve 10-0. Daarmee belandden de Boxtelaren op de laatste plaats in de ereklasse. Marcel van der Lee behaalde 229 punten, Henk Jegers 221 en Henri van den Broek 196.

De jeugd was eveneens actief in Sint-Oedenrode. Vrijdag liet Jelt van de Langenberg een mooie score van 227 punten optekenen. Ook Meike van Oss reikte tot 227. Sylvana van de Burgt tot 199. Breanna Vugs behaalde een persoonlijk record met 195 punten, Sam Spitters scoorde 185 en Senn Steenbakkers kwam tot 176.


Strijd om Boxtelse bandstoottitel van start bij 't Ivoor

Het eerste open Boxtels kampioenschap bandstoten is vrijdag van start gegaan in Biljartcentrum Boxtel.

Het toernooi, dat georganiseerd wordt door biljartvereniging 't Ivoor wordt gespeeld in vijf poules. De winnaars en de beste nummers twee plaatsen zich voor de finale op zaterdag 15 maart. Vrijdag 8 maart vanaf 19.00 uur wordt de volgende ronde gespeeld in Biljartcentrum Boxtel aan De Voetboog. Toegang is gratis.

STAND NA EERSTE POULEFASE

Poule 1: Jeroen Loermans, Marcel Koolen, Cees Bouter, Henry van Dijk. Poule 2: Harry van der Velden, Henk van Kollenburg, Gerard Bekkers, Monique Drost. Poule 3: Willem Witte, Fons van Loon, Arno Raaijmakers, Peter Verhagen. Poule 4: Martien van de Loo, Hein Vervoort, Jacques van Loon, Wilma van Schijndel. Poule 5: Henk Goettsch, Steef Zink, Theo van Dongen, Toon van Houtum.