Veerle van Abeelen (voorgrond) aan de bal voor HCB '92. De Boxtelse handbalvereniging verloor thuis in sporthal De Braken met 12-19 van Elshout. (Foto: Hans Verberk).
Veerle van Abeelen (voorgrond) aan de bal voor HCB '92. De Boxtelse handbalvereniging verloor thuis in sporthal De Braken met 12-19 van Elshout. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VERLIESBEURT TEGEN ELSHOUT IN 'BRAKEN'

Handbalsters HCB '92 geven voorsprong weg

Ondanks de snelle openingstreffer van Annemarie Sens hebben de handbalsters van HCB '92 zondagochtend niet kunnen winnen van Elshout. In sporthal De Braken eindigde het duel met 12-19 in het voordeel van de bezoekers.

Kort na het eerste doelpunt scoorde Gitte Vanhout vanuit de hoek op fraaie wijze de tweede Boxtelse treffer. HCB '92 stapte hierna niet goed uit en Elshout wist vanaf de negen meter te scoren. Daarna kwam Vanhout weer mooi vrij in de hoek en kon zo 3-1 aan laten tekenen.

Met een mooi afstandsschot vond Liza van Rooij voor de vierde maal het net voor de thuisploeg, maar uiteindelijk kwam Elshout toch langszij via enkele sterke aanvallen. Het duurde even voordat Veerle van Abeelen prachtig vrij kwam te staan op de cirkel. Ze werd goed aangespeeld en scoorde. Sens maakte een treffer dankzij een lobje over de keeper. Ook Van Abeelen scoorde nog een keer. De Boxtelse verdediging stond als een huis en de speelsters vonden prima aansluiting bij elkaar.

Desondanks wist Elshout een paar keer achter een doelpunt te maken. Bij een stand van 7-9 wisten de gasten uit te lopen. elkaar te scoren. Daar konden doelpunten van Sens, Manon Foolenen Van Abeelen niet aan verhelpen.

Uitslagen zaterdag 23 februari

HCB '92 D1 - Elshout D1        6-19

HCB '92 DB1 - Elshout DB1        6-17

Uitslagen zondag 24 februari

HCB '92 DS1 - Elshout DS2        12-19

Zephyr/HCB '92 HB1 - Tremeg HB1        13-19

Bedo HS3 - Aristos/HCB '92 HS2        29-14


Tennistoernooi voor 35-plussers bij De Merletten

Op de banen van LTV De Merletten in sportpark Molenwijk vindt van 18 tot en met 24 maart het jaarlijkse open tennistoernooi voor 35-plussers plaats.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er in het weekend van 16 en 17 maart al gespeeld. Het veteranentoernooi is een populair evenement onder tennissers in de regio. Er doen doorgaans meer dan 250 spelers aan mee. Het is een dubbeltoernooi. Minder zwaar dan enkelspel, maar minstens zo tactisch. De tennissers meten hun krachten in alle mogelijke varianten van het dubbelspel, in de categorieën vijf tot en met acht.

Op de verlichte tennisbanen is het publiek welkom het toernooi te volgen.