Afbeelding
Foto: Rita de Wilt

FOTOCLUB BOXTEL ONTSPANT HOUDT EXPOSITIE IN DE WALNOOT

Fotografisch oud en nieuw in maart

JULES HAMELEERS

,,Er zijn drie fotoclubs in Boxtel, maar wij zijn de enige die een eigen expositie organiseren", glundert Jan van de Wiel, secretaris van Boxtel Ontspant. Op zaterdag 30 en zondag 31 maart houden de fotografieliefhebbers een tentoonstelling in gemeenschapshuis De Walnoot. Het thema is 'oud en nieuw'.

Van de Wiel heeft een fotostudio aan huis waar hij, samen met zijn camera, veel uren doorbrengt. Hij houdt van experimenteren; hoe krijg je een glas in beeld, zonder last te hebben van de spiegeling? ,,Dat vind ik interessant. Ik ben een beetje een luie fotograaf: mij vind je het niet om zes uur 's ochtends in het bos."

Dit zijn echter niet de enige soort beelden die eind maart te zien zijn: elk lid kan zijn of haar eigen interesse kwijt binnen de fotoclub. Natuur, portretten en zelfs de betere vakantiefoto vinden hun plek tussen de zeventig à tachtig werken die die muren en panelen sieren. Verder is er een vraagbaak voor bezoekers. Ook kunnen aanwezigen een lootje kopen voor één euro, waarmee ze hun favoriete foto kunnen winnen. Deze wordt dan geprint op een paneel van dertig bij veertig centimeter van forex (een soort laminaat). Voor kinderen tot twaalf jaar is er een speurtocht, waarmee ze ook een prijs is te winnen.

Fotoclub Boxtel Ontspant heeft veertien leden. Graag zouden zij tot een aantal van twintig komen. Ze komen elke maand bijeen in De Walnoot om op een eerlijke, maar kritische manier feedback te geven op elkaars werk, zodat er van geleerd kan worden. Tussendoor worden er uitjes georganiseerd, zoals het bezoeken van een skatehal, om straatfotografie te oefenen.

De expositie is zaterdag 30 maart te bezoeken van 12.30 tot 17.00 uur en zondag 31 maart van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

FOTO BOVEN: Oud en nieuw: Rita de Wilt, lid van fotoclub Boxtel ontspant, legde haar kleindochter en een beeltenis van een dinosaurus vast.