Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

COMPOUNDTEAMS L'UNION BLIJVEN WINNEN

Liempdse handboogschutters schieten nog steeds met scherp

De compoundteams van handboogschutterij L'Union Liempde blijven overwinningen bijschrijven. Tijdens de zesde competitieronde op de 25-meterbaan wisten zowel de eerste als de tweede ploeg hun tegenstander te verslaan, waardoor zij nu respectievelijk de tweede en de eerste plek op de ranglijst bezetten. Een onderlinge confrontatie moet in de laatste ronde bepalen wie de winnaar wordt.

L'Union 1 trad op de banen van HBV Ontspanning in Sint-Oedenrode aan tegen hekkensluiter Nimrod uit Hintham. Die kon geen tegenstand bieden. Het werd een gemakkelijke overwinning (0-10).

L'Union 2 had daarentegen meer moeite met haar tegenstander, EMM Waalwijk. Dat had al eerder laten zien sterk uit de hoek te kunnen komen. Liempde kwam in de eerste set al snel op een 2-0 achterstand omdat EMM voortvarend van start. Pas in de tweede set wist L'Union zich te herstellen en de stand gelijk te trekken: 2-2. In de derde set gingen beide teams gelijk op en zelfs de laatste pijl bracht geen uitsluitsel waardoor de setstand weer gelijk was: 3-3. Hierna wonnen de Liempdse schutters alles, waardoor de eindstand op 3-7 kwam.

Met nog een wedstrijd te gaan, maakt Peter de Kroon in de tweede klasse een goede kans op het persoonlijk kampioenschap. Zijn echtgenote Marieke Termeer aast op de derde plaats.

Bij de recurveschutters bracht L'Union dit keer vier schutters op de been. Individueel scoorden hier Christ Vogels 232 punten, Walter Mootzelaar 189, Frans Vingerhoets 186 en Leo de Klerk wist 170 punten bij elkaar te schieten.

BAREBOW

Naast de competitiewedstrijden werd zondag in het Limburgse Horst ook het eerste Nederlands kampioenschap Indoor Barebow gehouden (dit is recurve, maar dan zonder vizier en stabilisatie). Namens L'Union nam Bert van der Wiel deel. Hij is sinds kort actief in deze discipline en bereikte uiteindelijk de 29e plaats op de achttien meter afstand met scores van 207 en 206 punten.


Lijstaanvoerder lijdt nederlaag

RECREATIEF TAFELTENNIS

Taverbo-Sabo 4 kon het deze week niet bolwerken tegen De Horntreffers. Het team leed met 7-3 een gevoelige nederlaag, maar voert de ranglijst van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie nog wel aan.

De Horntreffers behoudt door deze zege kans op zijn tweede opeenvolgende titel. De Firma Fotografie speelde gelijk tegen Taverbo-Sabo 2. Of er nog titelkansen zijn voor De Firma is allerminst zeker.
Taverbo-Sabo 1 is na de 8-2 winst op Grand Café Rembrandt nog in de race voor een plaats in de top drie. Het tweede van Taverbo-Sabo is Rembrandt op de ranglijst voorbijgestreefd. De Dommel bivakkeert ondanks een gelijkspel tegen een incompleet Taverbo-Sabo 3 nog op de laatste plaats.

Standenlijst per 25 februari

Taverbo-Sabo 4        120-79

De Horntreffers        110-74

De Firma Fotografie        130-74

Taverbo-Sabo 1        120-70

Rotsvast        110-66

Taverbo-Sabo 3        120-55

Taverbo-Sabo 2        120-43

Grand Café Rembrandt        130-42

De Dommel        120-36


Laatste restant sportschool 040Fit! tegen de vlakte

De laatste muur van het pand waarin de laatste jaren sportschool 040Fit! was gevestigd, ging dinsdagmiddag tegen de vlakte. Het pand, in 1988 gebouwd als voorsorteercentrum van het toenmalige postbedrijf KPN, maakt plaats voor nieuwbouw van de Duitse supermartketen Aldi.

De Duitse grootgrutter wist na een lange discussie beslag te leggen op het pand. Aannemer Den Hollander Bouwadvies startte zo'n zes weken geleden met de eerste werkzaamheden. De nieuwe winkel wordt naar verwachting in oktober geopend.

DUURZAAM GEBOUW

Het wordt een supermarkt met veel lichtinval en brede gangen, laat een woordvoerder weten. Ook wordt het gebouw duurzaam; zonder aansluiting op het aardgasnet. Producten worden koud gehouden met CO2-koelingen; deze zijn energiezuinig én de warmte wordt teruggewonnen.

Het winkelend publiek kan in de toekomst zijn auto neerzetten op het dak van het gebouw; dat is via een hellingbaan te bereiken. (Foto: Albert Stolwijk).


De Walnoot

VRIJDAG 1 MAART

Koning Willem I College        08.00

Koffie-inloop        10.00

Dansmariekes18.30