Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DORPSCLUB MET AMBITIE WERFT JEUGD

'Voetballen bij Irene is sportief plezier ten top'

JAN HERMENS

De selectie van de Gemondse voetbalvereniging Irene heeft veel potentie, vindt clubman Steven Gevers. ,,Dat komt mede door de doorstroom vanuit de jeugd. Om ook in het seizoen 2019-2020 een elftal van jongens onder de negentien op de been te kunnen brengen, zijn we op zoek naar enthousiaste voetballers."

Ook hoopt de club een meisjeselftal te kunnen formeren. ,,Het gaat om meisjes onder de vijftien. Er zijn al zes speelsters actief. Zij doen zelf ook hun best om meiden te werven. Dat lukt aardig, maar er is nog geen elftal compleet. De meisjes trainen nu met de jongens mee. Ze voetballen het komende seizoen graag in een eigen team."

In feite, zegt Gevers, kan de club over de hele breedte jeugdleden gebruiken. ,,De vereniging draait prima, maar jeugdteams op peil houden is geen sinecure. Het aantal kinderen is in Gemonde, net als in veel andere dorpen, lager dan vroeger. Wat dat betreft kan de geplande nieuwbouw in het dorp een impuls geven."

Irene start bewust tijdig met het werven van jeugdspelers. ,,Het kan best even duren voor we voldoende voetballers hebben weten te binden aan de club. Wat jongens onder negentien betreft, hebben we in wezen een team bij elkaar, maar de basis is nog te smal."

Wanneer voetbalvereniging Irene alle spelers voor het seizoen 2019-2020 heeft gevonden, rijst de volgende uitdaging aan de horizon: vrijwilligers. Gevers: ,,Irene kan bouwen op diverse trouwe clubmensen. Zij verzetten bergen werk. Er liggen echter nog tal van taken te wachten op helpende handen. Geïnteresseerden hoeven maar een seintje te geven of een keer in het clubhuis binnen te stappen."

SFEER

Gevers, zelf geboren en getogen Gemondenaar, roemt de sfeer binnen Irene. ,,Ik heb een jaar elders gevoetbald en het goed naar mijn zin gehad, maar er gaat niets boven Irene. Als ik hier om tien uur binnenstap, sta ik vier uur later nog te praten met deze of gene. Wij schrijven 'ons kent ons' in hoofdletters."

De huidige selectie van Irene is jong. Er ligt ruimte voor verdere ontwikkeling. ,,Het eerste elftal en jongens onder negentien werken nauw samen. De kans om door te stoten naar de selectie is best groot. Dat lijkt me zeker aantrekkelijk voor nieuwe spelers, want het eerste elftal is toch het hoogst haalbare binnen een club. Ons vlaggenschip doet het goed, ik verwacht daar de komende jaren wel wat moois van. Uiteraard is er geen garantie, het is aan de trainers om te bepalen welke voetballers uit de jeugd doorstromen, maar de kans om binnen afzienbare tijd in de selectie te mogen acteren, is reëel."

Voetballers, jongens en meisjes, die zin hebben om bij Irene te gaan spelen, kunnen contact opnemen met Marc Habraken, telefoonnummer 06-54 94 17 99 of Steven Gevers, telefoonnummer 06-12 84 18 26.

FOTO ONDER: Jongens onder negentien van voetbalvereniging Irene is aan het trainen. De voetballers houden een balletje hoog. (Foto: Hans Verberk).


WISSELEND SUCCES VOOR JC LIEMPDE

Vijf Liempdse judotitels tijdens Cup van Brabant

De vierde ronde van de Cup van Brabant-competitie stond zaterdag op de rol in Moergestel waaraan ook leden van Judoclub Liempde (JC Liempde) deelnamen. De vereniging ging met vijf titels aan de haal.

In sporthal Stokeind in het Brabantse dorp zagen coaches Bas Raaimakers en Jop van de Ven een aantal judoka's vol overgave de wedstrijden instappen. Tegelijkertijd werd zichtbaar dat een aantal sporters het mentaal zwaar had. Desmond Tops, Senn Steenbakkers, Ties Verhagen, Annabel Loman en Bram van Oorschot mochten desalniettemin plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium.

Senn Steenbakkers was de uitblinker van de dag. Met mooie worpen liet hij zijn goede vorm zien. Clubgenoot Anouk van der Mijden had haar dag niet en verloor tweemaal onnodig. De laatste wedstrijd herpakte ze zichzelf knap en won in de verlenging op ippon.

Uitslagen Cup van Brabant:

1e plaats: Desmond Tops, Senn Steenbakkers, Ties Verhagen, Annabel Loman en Bram van Oorschot. 2e plaats: Roel Verhagen, Jop van de Ven en Cas de Wit. 3e plaats: Mike van der Mijden, Anouk van der Mijden en Gijs de Wit. 4e plaats: Bas Daverveld, Lukas Said, Odin van Hedel en Mees Koster.

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 26 februari

EERSTE KLASSE

VanderlandeNetnie 1 - Discov./Fustje        1-2

De Poldervogels - Xieoe Meubel Idee        3-0

Fassbender Auto - Jonkergouw Fysio        0-3

Veldsink De Lind - La Machine        1-2

TWEEDE KLASSE

VOF cs - Van Olphen Tuin        2-1

Tojato Industries bv - Fireballs        2-1

2e Glas: DaNie - Hoppenbrouwers        3-0

Unlimited - Effe Tikke        1-2

DERDE KLASSE

Smit & Dorlas - Le Temps Perdu        2-1

Clic Visuals Reclame - Brabant Sports        2-1

Als voorheen 2a - Burned Volleybal        0-3

Erfgoed Brabant - Arie's        2-1

VIERDE KLASSE

Bonyxblok - Van Oirschot RVS        0-3

De Braken - Baldadig        1-2

Zonder Naam - Jan van Erp        2-1

DSV De Dommel - VCH Schijndel        0-3