Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VRIJDAG 8 MAART GAAN DEUREN VAN MODEWINKEL WEER OPEN

Metamorfose voor Mr. & Mrs. Filipe

JAN HERMENS

Als het gedruis van carnaval is verstomd, wacht Boxtel opnieuw feestelijke dagen, van een heel andere orde. Vrijdag 8 maart opent Mr. & Mrs. Filipe de deuren na heel even dicht te zijn geweest voor een metamorfose.


Senioren

De Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in Boxtel heeft onderstaande activiteiten voor zijn leden op het programma staan.

DONDERDAG 7 MAART

13.30 bridgen in De Walnoot.
13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 8 MAART

13.30 rikken en jokeren in Orion.

* * *

Activiteitenprogramma Eetpunt Boxtel in Elisabethsdael (Mgr. Bekkersplein). Dat is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur; op zondag tot 15.00 uur.

VRIJDAG 1 MAART

17.30 carnavalsfeest met stamppotbuffet.

19.30-21.15 optreden het Dükerskoor.

WOENSDAG 6 MAART

13.45 en 15.00 gymles met Adriënne.

19.30 repetitie Wereldkoor.

DONDERDAG 7 MAART

14.30 koersbal.


Tijdens de dolle dagen zijn Filipe van den Borne, zijn vrouw Diana en hun medewerkers druk bezig met de herinrichting van de modezaak. Terwijl buiten de wereld op z'n kop staat, is de winkel aan de Markt een cocon waarin van alles gebeurt. Op vrijdag ontvouwt Mr. & Mrs. Filipe zich als een kleurrijke vlinder.

Filipe vertelt: ,,De winkel wordt groter en we presenteren onze collecties nog mooier. Onze sieraden en accessoires krijgen een meer centrale plaats in de zaak en de damesmode stellen we ruimer op. Dit alles op een geheel nieuwe vloer. Vrijdag 1 maart sluiten we de deuren om 16.00 uur, een week later zijn die vanaf 10.00 uur weer open. Vanwege de nieuwe vloer moet de hele winkel leeg. De carnavalsdagen vormen voor ons het ideale moment voor de herinrichting. Bovendien kunnen we vanaf 8 maart de volle aandacht vestigen op de nieuwe voorjaarscollecties."

MAATKOSTUUMS

In de modezaak aan de Markt is straks een deel gereserveerd voor Made tot measure by Filipe. ,,Wij laten Italiaanse kostuums op maat maken. Dat doen we al een hele poos en daar is veel vraag naar, maar dat aspect was tot dusverre in de winkel niet zichtbaar. Dat is vanaf de heropening anders. We presenteren stoffenstalen, tonen representatieve voorbeelden van maatpakken. Ze zijn mooi én betaalbaar. Een goed gesneden kostuum is een 'must-have' voor iedere man", aldus de winkelier.

Als buiten de vogels fluiten, begint het bij menigeen te kriebelen. Het is tijd om de garderobe aan te vullen. Mr. & Mrs. Filipe heeft alles in huis voor de modebewuste vrouw en man. Diana: ,,Wij bieden een compleet pakket, zijn een 'one stop shop'. Van schoenen tot stropdas, van overhemd tot oorbellen, bij ons vindt de klant alles wat hij of zij zoekt. Smaakvol casual of stijlvol chique, het kan allemaal."

VROUWELIJKE LIJNEN

Wat de damesmode betreft, ziet Diana een terugkeer van vrouwelijke lijnen. ,,De voorjaarsmode is kleurrijk en meer naar het lichaam gesneden dan de Scandinavische ontwerpen die de laatste jaren populair waren. Taille en rondingen krijgen daardoor meer accent. Rokken en lange jurken zie je zeker in het straatbeeld verschijnen. Nieuw in de damescollectie is het merk Penn & Ink. Voor mannen verkopen we nu ook kleding van Scotch & Soda."

Van de heropening maken Filipe, Diana en hun medewerkers een feestelijk weekend. ,,Compleet met bubbels en attenties voor de klanten. Bij ons begint de lente al op 8 maart. Een mooiere manier om het voorjaar in te luiden, kan ik nie

FOTO ONDER: In de extra ruimte die Filipe en Diana aan hun winkel toevoegen, wordt nu nog volop geklust. Het resultaat is vanaf de heropening te bewonderen. (Foto: Peter de Koning).