Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PODOLOGIE BAS START SAMENWERKING MET FYSIO DE DOMMEL

Voetafwijking vereist intensieve aanpak

Niet alle voetafwijkingen zijn op te lossen met podologie. Sommige afwijkingen vereisen een intensieve samenwerking met andere disciplines. Door vertrouwde uitwisseling van informatie kunnen Schoenmakerij & Podologie Bas en Fysiopraktijk De Dommel cliënten optimaal helpen bij (pijn)klachten aan voet, been of rug.

Schoenmakerij & Podologie Bas in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof is al meer dan dertig jaar een bevlogen ambachtsbedrijf. Niet alleen voor vakkundige schoenreparaties kunnen mensen er terecht, ook op het gebied van podologie kunnen zij er worden geholpen. Jolanda Geurts (echtgenote van schoenmaker Bas) is zes jaar geleden afgestudeerd als registerpodoloog en sindsdien in deze functie werkzaam. Zowel in de praktijk, als tijdens huisbezoeken.

TOTAALPAKKET

Podoloog Geurts: ,,Door de combinatie met de schoenmakerij kan ik het optimale comfort voor voeten creëren. Ik wil in de eerste plaats mijn cliënten zo goed mogelijk van hun voet- en houdingsklachten afhelpen. Door middel van een passend schoenadvies en oefeningen probeer ik hen een zo compleet mogelijke behandeling te geven. Binnen Schoenmakerij & Podologie Bas bieden wij een totaalpakket aan: van het maken van steunzolen tot en met het aanpassen van schoenen op orthopedisch niveau."

Als een voetafwijking iemand dagelijks belemmert in zijn of haar beweging, is dat vervelend maar vaak ook pijnlijk, weten de medewerkers van Fysiotherapie De Dommel. Met de juiste behandeling pakken ze de problemen aan om zo samen met de cliënt te werken aan een ontspannen herstel. Vanuit het uitgangspunt dat iedere mens uniek is en iedere klacht anders. Het resultaat van de behandeling is erop gericht dat mensen (pijn)vrij kunnen bewegen tijdens werk, sporten of dagelijkse bezigheden. Samenwerking met andere disciplines zoals podologie is vaak onmisbaar, leert de ervaring in de fysiotherapiepraktijk die gevestigd is aan het Molenpad.

VERWIJZING

,,Cliënten met (pijn)klachten aan voet, been of rug kunnen door de korte lijnen en intensieve samenwerking tussen Schoenmakerij & Podologie Bas en Fysiotherapie De Dommel vakkundig geholpen worden. En, niet onbelangrijk, vaak worden al onze diensten door de verzekeraar vergoed", aldus Geurts. ,,Samenwerken leidt tot een grotere klanttevredenheid."

Mensen kunnen met én zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken. Schoenmakerij & Podologie Bas Jolanda Geurts is telefonisch bereikbaar via 06-41 18 58 68 of e-mail info@schoenmakerijbas.nl. Fysiotherapie De Dommel via telefoonnummer (0411) 62 44 04 of e-mail: secretariaat@fysiotherapiededommel.nl.

FOTO LINKS: Podoloog Jolanda Geurts (links) en fysiotherapeut Pien van Bommel van praktijk De Dommel willen mensen zo goed mogelijk van voetklachten helpen. (Foto: Peter de Koning).