The Ducktownband in actie tijdens het seniorencarnaval van CV De Agterblijvers.
The Ducktownband in actie tijdens het seniorencarnaval van CV De Agterblijvers. Foto: Peter de Koning

NONSTOP BLAASMUZIEK IN EENDENGAT

Dweilfeest Petazzie! telt 17 blaaskapellen

Zeventien dweilorkesten hebben zich dit jaar ingeschreven voor het Eendengatse muziekfestival 'Petazzie!'. Op drie locaties worden optredens verzorgd op de laatste middag van carnaval, dinsdag 5 maart. Er zijn doorlopend blaaskapellen te beluisteren in grand café Rembrandt (Rechterstraat), zaal De Comsche Hoeve (Stationsstraat) en café De Fellenoord.

Al jaren is Petazzie! een evenement waar zowel muzikanten als luisteraars met volle teugen van genieten. Uit Boxtel doet De Volle Bloas mee; de leden van dit orkest organiseerden het festival jarenlang en maakten het groot. Daarnaast zijn The Ducktownband, De Aggemarvanhuisaf Band, Red River Band en Echdweil van de partij. Van buiten de gemeentegrenzen komen de muzikanten van De Knoestjes (Esch), De Plèkbènt (Haaren), De Keiendweilers en De Keienkraokers (Waalre), Nog 1tje Dan (Tilburg), Heintje Davids Collectie (Gemert), Fiësta Servessa (Berkel-Enschot), De Boemelaars (Zijtaart) en De Hoetetoeters (IJsselstein, U). Bovendien treden drie Dordrechtse orkesten voor het voetlicht: Bar Gebeure, The Rolling Tones en Rataplan.

Petazzie! begint om 14.00 uur bij Rembrandt en De Comsche Hoeve en duurt daar tot pakweg 20.00 uur. In De Fellenoord klinkt van 14.30 tot 18.00 uur muziek. Het speelschema van de diverse orkesten is te vinden op www.petazzie-boxtel.nl.

FOTO ONDER: The Ducktownband bestaat veertig jaar en was afgelopen weekeinde te beluisteren tijdens zowel het Drieka Habrakenbal als het seniorencarnaval. De muzikanten zijn uiteraard ook van de partij tijdens Petazzie! (Foto: Peter de Koning).


'GEEN TELEFOON TIJDENS CARNAVAL!'

Oggelleuters op zoek naar ouderwetse gezelligheid

Heb je jezelf de hele dag verheugd op dat ene feestje, dat gezellige avondje uit of dat heerlijk dinertje met je partner, zit je gezelschap op de mobiel te koekeloeren. De Oggelleuters uit Esch willen aan dit soort praktijken iets doen tijdens het aankomende leutfeest.

De fervente carnavalsvierders zijn echter niet roomser dan de Paus: zij pakken zelf de telefoon regelmatig ter hand tijdens een gesprek. Paul: ,,De verleiding is ook wel heel groot. Even dat berichtje checken of dat grappige filmpje bekijken en dan uiteraard doorsturen naar al je maten. Je kunt er vergif op innemen dat je het eerste half uur alleen reacties aan het lezen bent." Mede-Oggelleuters vallen Paul bij, ook zij posten regelmatig in gezelschap hun laatste Facebook-status: 'kijk mij het eens gezellig hebben!'

Maar gezelliger wordt het er niet van, vinden ook de Oggelleuters zelf. Voor hen is de maat vol: de ouderwetse gezelligheid moet terug en daar gaan ze de komende carnaval werk van maken. Geen eenvoudige klus, maar ze gaan de strijd vol overtuiging aan. Jeroen: ,,Kijk eens naar de gaypride; dat is toch supergezellig. Met z'n allen op een boot, dansen en zingen." Gert-Jan: ,,Ja, maar wel nieuwerwets gezellig. Wij zoeken het toch meer 'trug in d'n ted'", verwijst hij fijntjes naar het carnavalsmotto van Oggelvorsenpoel van dit jaar.

Toon: ,,Kees kwam met het schitterende idee om een ouderwets visserskoor te vormen: een shanty-koor. Erg gezellig; met z'n allen inhaken en van die overbekende oude nummers zingen: 'Jantje zag eens pruimen hangen' en 'In een groen knollenland'." Kees, lachend: ,,Liedjes die iedereen kent en anders zegt onze havenmeester het gewoon voor. Makkelijker kunnen we het niet maken." Corné: ,,Eigenlijk zoals vroeger in een bruin café: veilig, gezellig en samen. Maar dan wel buiten in een veilige haven."

De mannen barsten spontaan uit in gezellige samenzang. Ook de verslaggever kan niet anders dan hierin meegaan: 'Hoeperdepoep zat op de stoep', klinkt het luid. Het bleek een gezellige voorbode voor het carnavalsfeest in Oggelvorsenpoel.


PRETPOTENTAAT STROOIT MEDAILLES

Beperkten en senioren vieren uitbundig feest

Mensen die doorgaans minder snel een carnavalsfeest bezoeken, worden in Eendengat al vele jaren getrakteerd op een gezellige middag. Dankzij CV De Natneuzen en CV De Agterblijvers ontbrak het hen afgelopen weekeinde aan niets.

Mensen met een beperking kregen zaterdag door De Natneuzen voor de vijftigste keer het Drieka Habrakenbal voorgeschoteld. Dat vond voor het eerst plaats in zaal De Comsche Hoeve (foto rechts). Zo'n tweehonderd ouderen genoten een dag later in de Tijberzaal (foto onder) van het Baanderherencollege bij CV De Agterblijvers met volle teugen van een middag vol muziek, tonpraters en sketches. Dit evenement kwam mede tot stand dankzij partycentre De Comsche Hoeve.

Beide feesten werden ook bezocht door prins Donald V met zijn hofhouding. De pretpotentaat strooide in het weekeinde kwistig met onderscheidingen. Jeugdprins Veerke en prinses Laura maakten zaterdag eveneens hun opwachting. (Foto's onder: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding
The Ducktownband in actie tijdens de Waggelrevue.