ODC'er Jasper Vorstenbosch is het Gestelse sportpark Zegenwerp in duel verwikkeld met een speler van SCG '18. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

MOLENWIJKERS LATEN VEEL KANSEN LIGGEN, MAAR WINNEN MET 0-1 VAN SCG '18

ODC pakt tweede positie dankzij zege in Gestel

Dankzij een 0-1 zege op SCG '18 in Sint-Michielsgestel is ODC naar de tweede plek in het klassement van de derde klasse C opgeklommen. Na twintig minuten spelen scoorde Joep van der Meijden de winnende treffer. De zege was verdiend. Het enige dat de tricolores zichzelf konden verwijten, is dat ze na de het openingsdoelpunt niet meer scoorden. Daardoor bleef de wedstrijd tot het einde toe spannend.

De Boxtelaren zijn bezig aan een goede reeks. Van de eerste vier competitiewedstrijden na de winterstop werden er drie gewonnen, terwijl een duel voortijdig werd gestaakt met 1-1 op het scorebord. Het team van trainer Carlo Vorstenbosch meldt zich hierdoor nadrukkelijk bij de bovenste ploegen op de ranglijst.

De uitwedstrijd tegen SCG '18 was op voorhand lastig omdat Roel van Lokven, Remco Schellekens en Lex van den Biggelaar niet geheel fit waren en daardoor op de bank begonnen. Desondanks was ODC vanaf het begin de betere ploeg. In de 11e minuut kregen de Boxtelaren al twee goede kansen. Eerst strandde Van der Meijden op doelman Joris Schellekens, nadat hij door Sjoerd van Lokven diep was gestuurd. Bij de corner die volgde, viel de bal plotseling voor de voeten van Stijn Smulders maar de centrale verdediger wist de kans niet te verzilveren.

VEEL TE MOOI

In de 19e minuut was het wel raak. Met een pass op maat stuurde Just van Wijk zijn ploegmaat Van der Meijden weg. De aanvaller was veel sneller dan zijn tegenstander en schoof de bal vervolgens beheerst in het doel. Tien minuten later had de wedstrijd definitief beslist kunnen worden. Sjoerd van Lokven kon na een enorme fout in de Gestelse verdediging alleen op het doel afgaan, maar wilde het veel te mooi doen. Daardoor kon doelman Schellekens de bal van zijn voeten plukken.

De thuisploeg kreeg daarna van ODC de gelegenheid om de bal rond te tikken, maar veel leverde dat niet op. De Boxtelse verdediging stond goed en gaf nauwelijks iets weg. Vlak voor de pauze kreeg ODC nog een kans. De vrije trap op de achterlijn, vlakbij het vijandelijke doel, werd echter slordig uitgespeeld.

JONG MIDDENVELD

Na rust kregen de tricolores binnen tien minuten tot drie keer toe de kans verder uit te lopen. Drie keer was het Van der Meijden die zijn tegenstanders van zich afschudde, maar telkens hield de Gestelse doelman zijn team in de wedstrijd. ODC moest daardoor alert blijven; de ploeg had haar zaakjes echter organisatorisch goed op orde, waardoor de gastheren niet echt gevaarlijk konden worden.

In het bijzonder verdiende het jonge ODC-middenveld een compliment. Van Wijk, Tijn Boons en Joep Timmermans waren belangrijk en mede door hun niet aflatende ijver trokken de bezoekers de zege over de streep.

ODC heeft nu 24 punten uit veertien wedstrijden; twee punten minder dan koploper FC Engelen dat zondag opnieuw punten liet liggen. Komend weekend wordt in verband met carnaval niet gevoetbald. De eerstvolgende wedstrijd speelt de Boxtelse derdeklasser opnieuw uit: zondag 10 maart wacht in 's-Hertogenbosch de nummer drie uit het klassement: TGG. De aftrap is om 14.30 uur.

Essche Boys kan aansluiting bij top 3 niet vinden

Na een ruime overwinning op LSV een week eerder, kón Essche Boys zondag goede zaken doen om aan te sluiten bij de top van de vijfde klasse. Maar thuis werd met 0-2 verloren van de nummer drie: Tuldania uit Escbeek.

De thuisploeg begon goed in het zonovergoten sportpark aan de Witvensedijk en creëerde enkele kansen. Tuldania kwam een aantal keer uit, maar de Essche verdediging gaf geen krimp. De grootste kans voor de gastheren kwam uit een vrije trap op de middenlijn, waarbij Stein van Kasteren werd gevonden. Hij speelde vervolgens met een mooie steekpass de bal door naar zijn broer Rick, die oog in oog met de keeper kwam te staan. De Esbeekse sluitpost redde echter bekwaam.

GENADEKLAP

Halverwege het duel was duidelijk dat de ploeg die de eerste goal maakte zou winnen. De tweede helft kwamen de bezoekers meer aan voetballen toe. Er waren kansen over en weer, maar Tuldinia trok uiteindelijk aan het langste eind. In de 65e minuut werd een aanval via links opgezet die binnen werd getikt. Stein van Kasteren kreeg nog een kans om zijn ploeg langszij te brengen, maar faalde.

De genadeklap voor het team van trainer Leon van Wanrooij kwam vijf minuten voor het einde. Robin van Beek zag een speler van Tuldania over het hoofd toen hij de bal terug wilde spelen naar de goed keepende Bart Spooren. De spits van Tuldania liep vrij op de keeper af en verzaakte niet. Essche Boys kreeg nog een kans via Julio van Ginkel, maar diens inzet werd knap gestopt.

Essche Boys speelt zondag 17 maart de volgende competitiewedstrijd in Waspik tegen The White Boys.

Essche Boys 1 - Tuldania 1        0-2

Taxandria 2 - Essche Boys 2        4-2

Essche Boys 4 – RKDVC 13        3-1

SBC 6 - Essche Boys 5        7-1

Vrouwen: Essche Boys 1 - Waspik 1        3-3