Vorig jaar werd wethouder Peter van de Wiel (links) uitgeroepen Politoekus van het Jaar door Maarte (midden) en Henk van de Laak van Indelijst Elluf. (Foto: Hans van Doorn).
Vorig jaar werd wethouder Peter van de Wiel (links) uitgeroepen Politoekus van het Jaar door Maarte (midden) en Henk van de Laak van Indelijst Elluf. (Foto: Hans van Doorn). Hans van Doorn Fotografie

UITLOOP BOXTELSE POLITIEK OP DE KORREL IN 'REMBRANDT'

Indelijst 11 is stabiele factor

HENK VAN WEERT

De partijbijeen(d)komst van Indelijst Elluf staat maandag 4 maart vanaf 11.55 uur in het teken van de diverse wisselingen aan het bestuurlijk front in de gemeente Boxtel. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart vorig jaar was het vooral een 'roerige tijd van afhaken en wegwezen', constateren Maarte en Henk van de Laak.

Beide broers zeggen zich niet te laten meeslepen in de beslissingen van diverse bestuurders om op te stappen. ,,Na zeer kort beraad hebben wij besloten (...) het goede voorbeeld te geven door door te kwateren. Iedereen(d) kan dus terugvallen op Indelijst Elluf, de stabiele politieke factor. Zeker met carnaval", laat het komische duo optekenen in carnavalskrant De Wammes die onlangs huis aan huis is verspreid in Boxtel.

STEMMIG EN VERBINDEND

Aanvullend daarop laten beide heren weten dat het Eendengats Politiek Kaffee 2019 in het teken zal staan van 'stemmig en verbindend'. Wat hiermee wordt bedoeld, is niet duidelijk. Mogelijk wordt een pleidooi gehouden voor meer een(d)dracht in Boxtel. Of misschien worden dit jaar minder steken onder water uitgedeeld dan anders tijdens de altijd drukbezochte bijeen(d)komst.

Hoe dan ook, niet alleen het onverwachte vertrek van burgemeester Mark Buijs en het aangekondigde pensioen van wethouder Herman van Wanrooij zullen een inspiratiebron vormen voor de lijsttrekker en -duwer. Ook de fractievoorzitters van CDA en Combinatie95, Hélène van As en Katelijne van Thiel, die hun zetel afgelopen jaar ter beschikking stelden vanwege persoonlijke omstandigheden, lijken voer voor de ludieke discussie.

POLITOEKUS?

Of de Politoekus 2019 (de prestigieuze Politiek Kaffee-prijs) wordt uitgereikt, staat nog te bezien. In elk geval heeft prins Donald V aangekondigd gebruik te willen maken van zijn elf minuten spreekrecht. Maar of dat ook geldt voor waarnemend burgemeester Fons Naterop?

Zeker is wel dat het partijbestuur van Indelijst Elluf tonprater Ad Hoevenaars bereid heeft gevonden om het Boxtelse wel en wee op de hem bekende wijze fijnzinnig te fileren.

Het Politiek Kaffee wordt gehouden in zaal Rembrandt aan de Rechterstraat en muzikaal omlijst door De Aggemarvanhuisaf Band, die na afloop tekent voor 'Muziek na politiek'. De toegang is gratis.