Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ZATERDAG JEUGDOPTOCHT IN BOXTEL

Donseendjes letten op de kleintjes

Openbaar carnaval start in Boxtel traditiegetrouw met de sleuteloverdracht op de Markt en aansluitend de Kleine Eendentrek ofwel jeugdoptocht. Zaterdag 2 maart beginnen de feestelijkheden om 14.11 uur. 'We moeten op de kleintjes letten' is het motto waarmee donseendjes thuis of op school de voorbije weken creatief aan de slag gingen om zich zo ludiek mogelijk te presenteren in de stoet.

Wie mee wil doen aan de jeugdoptocht kan zich zaterdag vanaf 13.15 uur inschrijven bij een marktkraam die de Knokkers, de vrijwilligers van Stichting Openbaar Jeugd Carnaval (SOJC), bemannen op de Markt.

Nadat prins Donald V, jeugdprins Veerke en jeugdprinses Laura de sleutels van hun spotrijk hebben ontvangen uit handen van waarnemend burgemeester Fons Naterop, zet de Kleine Eendentrek zich in beweging. Vanaf de Markt (ons goei aauw Waggelplats) voert de stoet via de Rozemarijnstraat, Rechterstraat en Molenstraat naar jeugdhofpaleis Kwekpoel aan de Van der Voortweg. Daar vindt rond 16.00 uur de prijsuitreiking plaats. (Foto onder: Peter de Koning, 2018).