Alcoholvrij feest: B-Pool en DuckOut

Ook voor jongeren die zich te oud voelen voor jeugdhofpaleis Kwekpoel, maar nog niet welkom zijn in de kroegen, valt er komende dagen in Boxtel genoeg te beleven op gebied van carnaval. In jongerencentrum B-Town beleeft B-Pool zijn elfde editie. Nieuw is DuckOut. Beide evenementen zijn alcoholvrij.

DuckOut is een initiatief van enkele ouders en Stichting Openbaar Jeugd Carnaval. Morgen, vrijdagavond 1 maart wordt hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat omgedoopt tot DuckOut. Van 20.00 tot 01.00 uur kunnen zo'n vierhonderd jongeren van dertien tot en met zeventien jaar dansen op beats van dj Coenio. Vrijwilligers, beveiligers en boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) houden een oogje in het zeil. Bezoekers dienen zich te kunnen identificeren; ook wordt gecontroleerd op alcoholgebruik vóór binnenkomst. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro (inclusief twee consumpties).

Zaterdag 2 maart laat DuckOut voor de jeugd van veertien jaar en ouder een bus naar Den Dungen rijden voor een bezoek aan het al jaren succesvolle jongerencarnaval Scratch XXL. Kaartjes kosten vijftien euro, eveneens inclusief twee consumpties.

Maandagavond 4 maart is er in het kader van DuckOut ook nog Mega Monday, een groot feest in de Kwekpoel (sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg). In tegenstelling tot andere carnavalsdagen gaat de deur niet al om 22.30 uur dicht, maar pas om 01.00 uur. De dj's van KEK zorgen voor de muziek. Een kaartje kost twee euro.

ELF JAAR B-POOL

Onder de naam B-Pool wordt vanaf zaterdag 2 maart voor de elfde maal carnaval gevierd in jongerencentrum B-Town. Doelgroep is de jeugd van twaalf tot en met zestien jaar. Van zaterdag tot en met maandag vindt tijdens carnaval vanaf 20.30 uur een non-alcoholische NIX-disco plaats in het jongerencentrum aan de Baroniestraat 20. Vanwege het carnavalsjubileum wordt het feest op dinsdagavond echter verplaatst naar Het Dommelbad aan de Schijndelseweg. Alle dagen zorgt dj The Freestyler voor de muziek.