HAZELAAR ROSMALEN IS OPPERMACHTIG

Liempds kaderteam buigt kansloos voor koploper

Het kaderteam van biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank verloor vorige week kansloos van koploper De Hazelaar 1, tevens de kampioen van het vorig seizoen. Het werd 9-0 in Rosmalen.

Zowel Harm van de Laar als Henry van Dijk troffen een tegenstander die de partij in zeven beurten uit maakte met respectievelijk 180 en 300 caramboles. Ton Rovers kreeg nog de meeste kansen maar verloor eveneens: in dertien beurten.

Martien van den Tillaart ging van acquit met een serie van 78 (de hoogste clubserie van vorige week), maar stond tegen een van de beste kadristen uit Zuid-Nederland. In de zesde beurt stond de Liempdenaar op 155 caramboles toen Alex Ulijn uit Berlicum aan de tafel kwam. Hij maakte met een monsterserie van 246 (de op een na hoogste serie dit seizoen in Nederland) de partij uit en kwam uit op 310 caramboles in zes beurten (moyenne 51,66). Ondanks zijn verlies speelde Van den Tillaart goed; hij boekte een moyenne van 25,83 en liet ook nog eens de hoogste weekserie van de Liempdse bilartclub noteren.

Het eerste libreteam speelde thuis tegen Haarsteeg 1. Alleen Leo van Erp wist deze keer tot winst te komen in 22 beurten met een mooi gemiddelde van 3,63.

Uitslagen week 8

Hazelaar 1 – Wapen v. Liempde kader        9-0

Wapen v. Liempde libre 1 – Haarsteeg 1        22-27

Ivoor 2 – Wapen v. Liempde libre 2        27-24

Ivoor 3 – Wapen v. Liempde libre 3        19-26


LIBRETEAM 2 'T IVOOR WINT VAN LIEMPDE

Biljarters uit Boxtel scoren te weinig punten

Team 2 van de avondcompetitie libre van 't Ivoor trad aan tegen de biljarters uit het tweede team van 't Wapen van Liempde. Het werd een overwinning voor de Boxtelaren met 27-24. Verder werd er veel verloren door de spelers van 't Ivoor. Alleen het vierde team in de dagcompetitie libre liet zichzelf zien: zij wonnen hun partij met de maximale score 40-28 van NGTR 3.

De winst van het tweede team tegen de Liempdenaren was te danken aan de sterke partij van Henk van Boxmeer, die zijn tegenstander Theo de Beer met slechts vier punten achterliet. Team 3 speelde tegen de mannen van het derde team uit Liempde. Deze laatste trokken aan het langste eind: 19-26. Edward Korsten eiste de hoofdrol op met een partijmoyenne van 6,66. Hij liet hiermee Boxtelaar Wim Bekkers kansloos.

Team 4 van 't Ivoor zit in de hoek waar de klappen vallen. Alle drie partijen werden verloren: 30-24.

Het driebanden-klein-team ging ook ten onder in de avondcompetitie en verloor met 24-30 van 't Hooghuys 7.

In de categorie driebanden-groot verloren de Boxtelse biljarters thuis met 20-24 van de Rio Bar 2. Bernhard Legierse speelde een goede partij, die hij won met een moyenne van 0,935. Het was het enige wapenfeit van dit team.

DAGCOMPETITIE

Bij de afdeling dagcompetitie libre speelde team 1 remise tegen de Haarstek 3: 34-34. Fouad Hasbani, die afgelopen weekend kampioen werd in de eerste klasse libre, liet zomaar zes punten liggen. Dit team blijft hiermee wel op de goede koers om poulewinnaar te worden.

Team 2 moest zijn meerdere erkennen in NAL 1: 34-37. Jan Meeuwis en Henk de Koning wonnen hun wedstrijd. Team 3 kon het ook niet bolwerken; het verloor ruim van Schuttershof 60+ met 37-30. Deze week redde Harrie Verhoeven de eer voor dit team.

Team 4 pakte met de maximale score van veertig punten de winst op NGTR 3. Harrie van der Velden, Math Hendriks, Gerard Eijkemans en Ton Rooms waren hiervoor verantwoordelijk met vier winstpartijen. Team 5 won van NAL 5: 37-35. André Vissers en Gerard Eijkemans wonnen hun partij.

Bij het driebanden-klein won team 6 van D'n Brouwer 4: 21-27. Henk Goettsch en Math Hendriks speelden een prima moyenne en wonnen gedecideerd. Wim van Gils kwam tot zeven punten. Team 7 ging kansloos ten onder tegen D'n Brouwer 1 met 30-20. Team 8 verloor van De Piepers 4 met 26-29. Johan Beaard redde de eer voor dit team. Team 9 haalde flink uit tegen Pas Buiten 1: 30-19. Henk van Kollenburg, Richard van Pierlo en Rien Meijs wonnen met goed spel.

KANSLOOS

Het eredivisieteam speelde een uitwedstrijd tegen Het Hartje van Wanrooij in Oosterhout. Het liep uit op een 6-2 nederlaag voor 't Ivoor. Alleen Richard Berkelmans won zijn partij van Ad Broeders. Huub Wilkowski verloor van Harrie van der Ven. Jack van Peer moest zijn meerdere erkennen in Davy van Havere en Marc Roofthooft legde het af tegen Frank Martens. Het teammoyenne van 0,875 zegt genoeg over deze kansloze missie.

De volgende wedstrijd is gepland op zondag 10 maart thuis tegen STZ Zundert om 13.00 uur in het Biljartcentrum Boxtel.