Waggelpodium: al elf jaar 'n muziekfeestje

Liefst twee keer elf artiesten betreden samen met De Aggemarvanhuisaf Band zaterdag 2 maart het Waggelpodium in grand café Rembrandt. Het avondvullende muziekfeest, waarin 35 verschillende nummers worden vertolkt, beleeft zijn elfde editie.

Een keur van lokale Waggelaars grijpt zijn kans én de microfoon om op te treden en vrijwel allemaal worden ze instrumentaal begeleid door het huisorkest van Rembrandt. De presentatie is in handen van Henny van den Boom, die zelf ook zingend voor het voetlicht komt. Daarnaast zijn er optredens van Gerlof Trommelen, Kees Berkelmans, Auke Stook, De Efkes, Geen Drank Geen Klank, Gewoon Cor, Lotte & Fleur, ABBA Revival, Henny van den Boom, De Import Indjes, Frank Westerop, Corine & Sandra en de Toppers van Indegat.

Ook prins Donald V en zijn gevolg brengen een bezoekje. Als winnaars van het Kwekdeuntjesfist vertolken zijne doorluchtige hoogheid en voormalig SOC-president Jan de Koning het Eendengats carnavalslied van dit jaar.

De organisatoren van het Waggelpodium proberen met succes de sfeer op te roepen aan het vroegere hofpaleis Bellevue, waar prinsenvereniging De Waggelaars en de Prinsheerlijke Groot-Hofkapel van Eendengat (de voorloper van De Aggemarvanhuisaf Band) vele jaren met hun publiek prachtige feesten bouwden. Op de Facebookpagina van de SOC zijn daarvan de laatste maanden mooie herinneringen te zien uit het archief van voormalig hoffotograaf Eddy Verheule.

Het Waggelpodium is gratis toegankelijk. Zaal Rembrandt is voorzien van grote beeldschermen waarop de liedteksten worden getoond, zodat iedereen(d) mee kan zingen.