Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LET'S SEE ACTION: SPRANKELENDE OPTREDENS IN TIJBERZAAL

Scholieren BHC leven zich muzikaal uit

Leerlingen van vmbo-school Baanderherencollege (BHC) in Boxtel staan jaarlijks in de spotlights tijdens Let's See Action. In de Tijberzaal laten ze horen wat ze muzikaal in hun mars hebben. Vrijdag leverde dat andermaal spetterende optredens op. Nadat ze twee dagen eerder al een geslaagde generale repetitie hadden meegemaakt in de fraaie theaterzaal van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch, traden de jongeren overdag op voor hun mede-scholieren. En 's avonds vulde de zaal aan de Baanderherenweg zich met families en vrienden. (Foto: Peter de Koning).


BOXTELSE SCHOLIEREN NEMEN DEEL AAN YOUNG SOLAR CHALLENGE

Ook JRL'ers bouwen een zonneboot

HENK VAN WEERT

Net als een team van het Baanderherencollege (BHC) doet ook een groepje vierdejaars vwo'ers van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel mee aan de Young Solar Challenge. Team Nostra Navis, dat al twee keer eerder deelnam, heeft een nieuwe samenstelling.

In het voorjaar moet de raceboot die aangedreven gaat worden door zonne-energie helemaal klaar zijn om te water te worden gelaten. In mei en juni vinden namelijk


meerdere races plaats waarin de Boxtelse scholieren het opnemen tegen tieners van meer dan twintig andere scholen uit heel Nederland. Dat gebeurt in Harlingen, Akkrum, Heusden en Purmerend.

Net als in bepaalde klassen in de autosport racet iedereen met dezelfde soort boot. Het gaat erom wat je doet met de details. Waar het de leerlingen van BHC voor het eerst deelnemen aan de wedstrijd, is het JRL voor het derde jaar op rij van de partij. Vorig jaar eindigde de school als negende, vier plaatsen hoger dan tijdens het debuut in 2017.

Deze keer bestaat het JRL-team uit Technasium-leerlingen Irene Assmann, Meike van Drunen, Vera Huiberts, Jesse Pieterse en Wessel van Wijk. Vrijdag waren ze druk in de weer met het bouwen van een splinternieuwe zonneboot voor de wedstrijden. Dat deden ze niet in hun eigen school, maar in een praktijklokaal van het BHC aan de Baanderherenweg. Daar is immers ruimte en zijn gereedschappen voorhanden...

FOTO ONDER: Jesse Pieterse, Irene Assmann, Vera Huiberts en Wessel van Wijk (van links naar rechts) werken aan hun raceboot, aangedreven door zonne-energie. Teamlid Meike van Drunen ontbreekt. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding