Boxtel wil gaten in wegdek snel gaan repareren

JULES HAMELEERS

Vanwege de zeer slechte staat van sommige Boxtelse wegen, wordt de jaarlijkse reparatie eerder uitgevoerd dan gewoonlijk. Normaal gebeurt dat in het najaar, nu zal op vrijdag 8 maart al een gespecialiseerd bedrijf het asfalt inspecteren. In mei worden dan de jaarlijkse visuele inspectie en de nodige reparaties uitgevoerd.

Op sociale media ontstond er deze week al ophef over de schade aan het Boxtels wegdek. Ook wethouder Herman Van Wanrooij hobbelt regelmatig door de kuilen en over de scheuren in de fietspaden, zo zei hij dinsdag in de vergadering van de gemeenteraad. Hij zegt zich bewust te zijn van de schade en kondigt aan actie te ondernemen. Ook meldt hij dat er meerdere klachten binnen zijn gekomen via de servicelijn van de gemeente Boxtel.


Vrijwilligers nodig voor reumacollecte Boxtel/Gemonde

In de week van 18 tot en met 23 maart vindt de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland, voorheen het Reumafonds, plaats. Zowel in Boxtel als Gemonde zijn vrijwilligers nodig, zowel zogeheten wijkhoofden als mensen die met de collectebus langs de deuren willen gaan.

In beide dorpen coördineert Margré Schoondermark de jaarlijkse inzameling. Zij hoopt vurig dat er mensen zijn die zich voor de collecte willen inzetten. Belangstellenden kunnen zich bij haar melden via telefoonnummer (0411) 67 85 65 of opgeven via reumanederland.nl.

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, het is daarmee de meest voorkomende chronische ziekte van het land. Reuma beperkt mensen door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en kapotte gewrichten die moeilijk bewegen.


Keurmerk voor
fotografen van
afscheidsceremonie

Boukje Canaan uit Boxtel heeft zaterdag samen met drie anderen het nieuwe Keurmerk Afscheidsfotograaf ontvangen. Het keurmerk is door haar zelf ontwikkeld als oprichter van het platform Afscheidsmomenten Coöperatie UA en borgt kwaliteit, vertrouwen en professionaliteit.

Om het keurmerk te behalen moet men voldoen aan een flinke eisenlijst, een volledig portfolio kunnen laten zien en worden de competenties via een assessment afgenomen. Twee onafhankelijke toetsers, psycholoog en rouwcoach Ellen Dreezens en portretfotograaf Arnaud Mooij zijn hiervoor aangesteld. Op 12 februari hebben de assessments plaatsgevonden met de kandidaten die nu het keurmerk mogen gaan dragen.

Boukje Canaan is ruim zeven jaar werkzaam als afscheidsfotograaf.

Politie

Verdovende middelen

Maandagmiddag zijn in een woning aan de straat Selissenwal verdovende middelen aangetroffen. Dat gebeurde in het kader van een lopend onderzoek, meldt een woordvoerder van de politie. De spullen zijn in beslag genomen. De bewoonster is aangehouden.