De Gemondse voetballer Owen van Lith (links) geeft een voorzet, maar de bal belandde niet in het doel van Gloria UC. (Foto: Hans Verberk).
De Gemondse voetballer Owen van Lith (links) geeft een voorzet, maar de bal belandde niet in het doel van Gloria UC. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

GEEN DOELPUNTEN IN GEMONDS SPORTPARK DE LAAT

Irene houdt Gloria nu wel in bedwang

Het scorebord in het Gemondse sportpark De Laat bleef zondag onberoerd. Irene trad aan tegen Gloria UC uit Baarle-Nassau. In eerdere duels verloor de thuisploeg steeds met ruime cijfers. Nu werd dat scenario voorkomen.

Gezien de uitslagen van de laatste weken waren de verwachtingen van Irene positief. Dat liet het elftal vanaf de aftrap ook zien. Het kwam fel uit de startblokken en gaf Gloria UC geen kans om in de wedstrijd te komen. De Gemondenaren probeerden het spel te maken, maar konden hierbij niet echt grote kansen creëren. Na ongeveer twintig minuten speelde Rob Groenendaal zich op links goed vrij en ging alleen op de laatste man af. Maar hij werd onreglementair gestopt. De toegekende vrije trap werd hoog over geschoten.

Irene bleef in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kon dit overwicht onvoldoende omzetten in echte kansen.

MOUWEN OPSTROPEN

Het spel na rust gaf eenzelfde beeld: Gloria probeerde slechts met lange ballen haar voorwaartsen te bereiken en gevaar te stichten. De Gemondse defensie stond zijn mannetje en gaf geen mogelijkheden weg. Met nog ongeveer vijftien minuten te spelen, kreeg een Baarlese verdediger zijn tweede gele kaart na een overtreding op Marc van Grinsven. Irene stroopte daarom de mouwen nog eens op. Dit leverde twee goede kansen op voor Groenendaal en Owen van Lith, maar hun vizier stond niet scherp genoeg.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Irene opnieuw thuis. Zondag 10 maart komt de nummer drie van de vijfde klasse op bezoek: Tuldania uit Esbeek. Een week later gaat de ploeg op bezoek bij koploper Ollandia. De Gemondenaren zetten alles op alles om hun ongeslagen status sinds de winterstop te handhaven.

FOTO BOVEN: De Gemondse voetballer Owen van Lith (links) geeft een voorzet, maar de bal belandde niet in het doel van Gloria UC. (Foto: Hans Verberk).


Kaartavond Irene

Voetbalvereniging Irene houdt morgen, vrijdag 1 maart een kaartavond in haar kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. De laatste rik- en jokeravond is twee weken later: op 15 maart. Dan vindt ook de prijsuitreiking plaats. De avond begint om 20.00 uur. Deelname kost 2,50 euro per persoon.


BART DE WINDT SCOORT VOOR LIEMPDSE VOETBALCLUB

DVG: één treffer is genoeg tegen Lith

Waar DVG in eerdere gewonnen wedstrijden steeds in de laatste minuten scoorde, tekende de ploeg in Lith al na vijf minuten de – naar later bleek – enige treffer van het duel aan tegen NLC '03.

Het doelpunt werd voorafgegaan door een hoekschop waarbij DVG via een eigen speler de bal over de lat kopte. De corner die daaruit volgde, was wel succesvol dankzij de kopbal van Bart de Windt.

Even later kwam de Liempdse doelman Raymond Strik in de problemen. Hij stond een beetje ver voor zijn doel omdat de bal op het middenveld was. Een Lithse speler schoot van afstand waardoor Strik snel terug moest. Met de vervelende zon was dit een lastige situatie. Ten koste van een hoekschop kon hij echter een snelle gelijkmaker voorkomen.

DVG bouwde in de beginfase een licht veldoverzicht op. Een mooie diepe bal, vanuit de verdediging gespeeld door Daan Voets, werd goed meegenomen door Bas Smulders. Zijn strakke voorzet ging via de keeper over de achterlijn. De corner leverde in dit geval geen gevaar op.

NLC zocht de grenzen van de scheidsrechter nadrukkelijk op door een fysiek spel te spelen. Flinke charges werden naar rato bestraft. DVG probeerde met minimale inspanning een maximaal resultaat te boeken maar met nog driekwart wedstrijd voor de boeg was dit een beetje aan de vroege kant. Na een half uur spel werd DVG vastgezet op eigen helft en kon aanvallend nog maar weinig uitrichten. Keeper Strik moest een paar keer handelend optreden.

ACHTEROVER LEUNEN

Kort na rust kreeg DVG een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Smulders bereikte De Windt, maar de bal ging over het doel. NLC probeerde aanvallend een vuist te maken en DVG leunde achterover. Bij een nieuwe overtreding van de gastheren, vlak voor de eigen dug-out, ontplofte NLC-coach Van der Putten waarop van het veld werd gestuurd.

De thuisploeg probeerde van alles, maar werd niet echt gevaarlijk. Een tweede Liempdse treffer zou aan alle onzekerheid een einde hebben gemaakt. Sander van de Ven was er dichtbij, maar zijn schot ging via de keeper tegen de paal en lag daarna voor het oprapen. De beste kans voor NLC kwam voort uit een vrije trap op zo'n twintig meter van het DVG-doel. Via de muur ketste de bal een compleet andere richting op dan de Liempdse goalie verwachtte. Met een flinke spurt kon hij de gelijkmaker voorkomen.

Kort daarna vond de scheidsrechter het welletjes en mocht DVG drie punten bijboeken. De eerstvolgende wedstrijd speelt DVG zondag 17 maart thuis in sportpark De Roode Bleek tegen WEC uit Wijbosch. DVG 2 speelde thuis tegen Rhode 3. Bart van de Ven scoorde hier het enige doelpunt, genoeg voor de Liempdse overwinning.

Programma zondag 24 februari

NCL '03 1 - DVG 1        0-1
DVG 2 - Rhode 3        1-0
WEC 2 - DVG 3        5-1
DVG 5 - Blauw Geel 13        1-3
DVG 7 - VCO 3        4-2
Vrouwen: Estria - DVG 1        1-1

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 23 februari

JO7-1: DVG - SBC        11-5
JO7-2: DVG - SBC        3-6
JO8-1: DVG - Boekel        1-2
JO9-1: DVG - Avanti        1-2
JO9-2: Gemert JO9-3 - DVG        7-2
JO9-3: MVC JO9-2 - DVG        3-13
JO11-1: DAW - DVG        13-3
JO11-2: DVG - Avanti '31        4-1
JO11-3: Mariahout - DVG        19-0
JO13-1: Rhode - DVG        2-1
JO13-2: FC Uden JO13-1 - DVG        0-2
JO13-3: Erp JO13-2 - DVG        3-0
JO15-1: Deurne - DVG        1-3
JO15-2: DVG - Nijnsel JO15-1        3-0
MO15-1: Rhode - DVG        3-2
JO19-1: DVG - DSV        4-6
JO19-2: WHV JO19-1G - DVG        5-1

FOTO ONDER: Spelfragment uit het duel dat het voetbalelftal van DVG Liempde zondag speelde met NLC '03 in Lith. (Foto: Toon van Ruremonde).


Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 22 februari

Big Street 68 – v.d. Sande/Pacqt        4-3

Le Temps Perdu – Hart van Boxtel        1-1

Juf Juf United – Tahadi        2-4

Langenberg/Dammers – Café Vollop        3-4

't Geveltje – Brabant Sports 2000        3-5

Uitslagen maandag 24 februari

Vermeer Verz. – Dobotex        6-0

Wijnpakkettenonline – v. Stekelenburg        2-3

Celdex – ZVS Filias 2        6-1

Green Team – v.d. Heijden Milieu        9-1

Afbeelding