Culture Exchange 1
Culture Exchange 1 Foto: Albert Stolwijk

Louise Stiphout in blind auditons van The Voice Kids

De veertienjarige Louise Stiphout, leerling van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel, is morgen, vrijdag 1 maart een van de deelnemers aan de audities voor The Voice Kids.

Louise, die zangles krijgt van Inge van den Biggelaar, doet mee aan de zogeheten blind auditions. De juryleden bepalen puur op basis van zangkwaliteiten of een deelnemer doorgaat. De uitzending op RTL4 begint om 20.30 uur.


Groepachters dansen tijdens Culture Exchange

PÅL JANSEN

De tweede editie van Culture Exchange barstte vanochtend los in gemeenschapshuis De Walnoot. 22 leerlingen uit groep acht van de Prinses Amaliaschool leerden danspassen onder leiding van breakdancer Ranil van Peperstraten van dansschool RawNeal en professioneel danser Lotte Timmermans. ,,De kinderen verwerkten ook hun eigen skills in de dansvoorstelling."

De klas die meedeed aan het project is 'een beetje een multiculti-klas', vertelt Van Peperstraten. ,,We hebben kinderen op YouTube laten zoeken welke traditionele dansen bij hun eigen culturele achtergronden horen. We kwamen uit op Nederlandse, Marokkaanse en Turkse dansen. Van de leerlingen zelf hebben wij weer geleerd hoe dat moet en dat is in de voorstelling verwerkt."

Ook met de hobby's van kinderen werd iets gedaan, zoals voetbal en hockey. Ouders hielpen tevens met shirts drukken. In totaal deden circa dertig mensen mee aan deze editie van Culture Exchange. De eerste editie vond plaats in juni voor de Croonpassage. Toen kreeg een groepje van zes jongeren tien weken les. De gemeente Boxtel steunde het project toen met vijfduizend euro. Van Peperstraten: ,,Hiervoor hebben we geen bijdrage ontvangen, maar we hadden nog geld over van de vorige editie. Met het restantbedrag hebben we dit op kunnen zetten."

FOTO ONDER: Aan de eerste editie van Culture Exchange deed nog een klein groepje jongeren mee. De initiatiefnemers besloten om voor de tweede editie de Prinses Amaliaschool te benaderen. (Foto: Albert Stolwijk).