Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Thomas en Giel regeren over Oggelvorsenpoel

Het leutfeest in Oggelvorsenpoel wordt dit jaar voorgegaan door Tom Janssen als prins Thomas d'n Urste en zijn adjudant Jurgen Donhuijsen. De Kwakbollekes worden geleid door jeugdprins Giel (Doggen), die weer wordt bijgestaan door zijn adjudant Jindy van der Donk.

Carnaval in Esch begint morgenochtend, vrijdag 1 maart. Dan maken de doorluchtige hoogheden hun opwachting bij de schooljeugd op de Willibrordusschool. In de avond is er nog een carnavalsmis in de Sint-Willibrorduskerk, waarna de prins en zijn gevolg een eresaluut brengt aan het Oggelbeeldje op het Marktplein. Aansluitend begint het carnavalsfeest voor 55-plussers in dorpshuis De Es.

Zaterdag 2 maart openen jeugdprins Giel en prins Thomas het kolderfestijn voor de Kwakbollekes. Vervolgens trekt de kinderoptocht door de straten. De prijsuitreiking vindt om 15.15 uur plaats in De Es. Daar wordt vervolgens ook het carnaval voor de volwassenen officieel geopend.

Een nieuw element in het leutprogramma van Oggelvorsenpoel is Festival Esch. Van 13.00 tot 18.00 uur draaien de diskjockey's van DJ Crew On Tour hun platen en kunnen bezoekers hun buik vullen bij een van de 'foodtrucks' in De Es. Vanaf 18.00 uur gaat de feestavond van start die in het teken staat van Nederlandstalige-, eighties- en nineties muziek.

Beiden koldervorsten geven aan klaar te zijn voor het feest der feesten. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in, met zo'n mooie club vijf dagen lang op pad, dat is prachtig", aldus prins Thomas d'n Urste.