Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

KOLDERVORSTEN NEMEN MACHT OVER

Donald, Veerke & Laura popelen in Eendengat

Voor het tweede jaar op rij zwaait Christian van Zogchel als prins Donald V de scepter over spotrijk Eendengat. De Boxtelse carnavalsjeugd sluit achter jeugdprins Veerke I (Loek van der Veer) en jeugdprinses Laura I (Laura van de Loo) aan in de waggelpolonaise.

Zaterdag 2 maart verschijnt het doorluchtige drietal om 14.00 uur op het balkon van het gemeentehuis aan de Markt om er elf minuten later de sleutels van Eendengat in ontvangst te nemen uit handen van waarnemend burgemeester Fons Naterop. Aansluitend start de Kleine Eendentrek, de jeugdoptocht die naar de Kwekpoel in sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg voert. Daar is het vier dagen zowel 's middags als 's avonds feest voor de jeugd.

Prins Donald heeft met zijn adjudant Michel Vessies en raad van elf al een druk programma achter de rug met tal van voorfeesten. Hij laat weten in topconditie te verkeren om het spel van de omgekeerde wereld met volle teugen te gaan vieren. (Foto's: Albert Stolwijk (links) en Gerard Schalkx).

Afbeelding