Afbeelding
Foto:

REGIONAAL JEUGDFEEST NIEUWKUIJK PROOI VOOR DOMMERBAORZEDURP

Oggelvorsenpoel wint zilver op KKF

RENS VAN DEN ELSEN

Met een fraaie tweede plaats keerde de jeugdraad van elf van Oggelvorsenpoel zondag tevreden terug van het jaarlijkse KeinderKupkesFestival (KKF) in Nieuwkuijk. De prinsengroep van Dommelbaorzedurp (Vught) bleef Esch in alle categorieën nét voor in partycentrum De Ster.

Het thema van het KKF was: 'Knotwilgendam Fleurt Oe Op'. Daar gingen alle deelnemende dorpen mee aan de slag voor de optocht en een liedje. Oggelvorsenpoel liep in de stoet met een boomchirurg die alle knotwilgen opfleurde. Dit thema kwam ook terug in het liedje dat later op de middag op het podium werd gepresenteerd. Op de klanken van het nummer 'Mijn favoriet' van Raymon Hermans lieten de jeugdraadsleden uit Esch zich van hun beste kant zien.

MOOIE BELONING

,,We zijn zó trots op iedereen", laat Josta Witlox, begeleider van de afvaardiging uit Oggelvorsenpoel, weten. ,,De kinderen hebben maandenlang geoefend en geknutseld, dan is een tweede plek een mooie beloning."

FOTO'S ONDER: De optredens van zowel de jeugdraad (boven) als de dansmariekes (onder) waren goed voor een tweede plaats. (Foto's: Rens van den Elsen).

Afbeelding