Carnaval, Lennisheuvel
Carnaval, Lennisheuvel Foto: Peter de Koning

BEYERSLAND KAPEL BRENGT CARNAVAL IN LENNISHEUVEL

Smakelijk lachen op Snertconcerten

Een avond vol muziek en kolder. De twee Snertconcerten die de Beyersland Kapel al decennialang houdt in het Lennisheuvelse gemeenschapshuis Orion vormen een prima opmaat voor carnaval. Dat bleek afgelopen weekeinde maar weer.

Zowel vrijdag als zaterdag genoot het publiek met volle teugen. Niet alleen van de optredens overigens. Ook de snert die de organiserende blaaskapel traditiegetrouw voorschotelt, vond gretig aftrek. Bart van den Bosch, een van de organisatoren van de Snertconcerten, keek daags na de uitvoering tevreden terug. ,,De jeugd van fanfare Sint-Arnoldus voerde een leuke sketch op als kleine poppetjes en de tonpraters kregen de zaal helemaal plat. Dat gold zowel voor Ad Hoevenaars, als voor Harmen Cuppens, Jan Schellekens, Rien Bekkers en Arthur Brands."

SOLONAISE

Dorien Habraken bracht met haar nieuwe single Solonaise een polonaise op gang waar ook waarnemend burgemeester Fons Naterop spontaan aan meedeed. Mart Strik, Rijan van Weert en Pieter Oosterhof brachten als De Toppers een potpourri waarbij iedereen volop meezong. Strik zong ook solo als Topber met de Beijersland Kapel mee.

Vijf buren uit de Lennisheuvelse wijk Het Gescheurd Hemd vormden volgens Van den Bosch het onbetwiste hoogtepunt van de avond. Als De Vijf Zaligheden had het kwintet een week eerder al succes tijdens de Waggelrevue in Eendengat en ook in hun eigen dorp nam de groep tijdens een 'fietstocht' allerlei knelpunten in wijken en buurten van de gemeente Boxtel ludiek én zingend op de korrel.

GOUW ERT

Presentator Kees Berkelmans was in vorm en zorgde ervoor dat de diverse programmaonderdelen naadloos op elkaar aansloten. Vrijdagavond bezocht prins Joost d'n Echte uit het Liempdse Ploegersland met zijn gevolg het Snertconcert. Hij reikte namens de Beijersland Kapel de Gouw Ert uit aan Mien Dekkers. Zij maakt zich al vele jaren verdienstelijk in Lennisheuvel, onder meer voor de kerk, het vakantiecomité en de ouderen.

Een dag later betrad prins Donald V van het Boxtelse Eendengat met zijn hofhouding de Orion. Ook hij had een onderscheiding in petto: voor bassist Toon van Kasteren van de Beyersland Kapel en zijn echtgenote Marianne. Het koppel vierde onlangs zijn gouden huwelijksfeest.

FOTO BOVEN: De Beyersland Kapel is al ruim veertig jaar de drijvende kracht achter de carnavaleske Snertconcerten in Lennisheuvel.

FOTO ONDER: Prins Donald V van Eendengat decoreert Toon en Marianne van Kasteren die onlangs hun gouden bruiloft vierden. (Foto's: Peter de Koning).

Carnaval, Lennisheuvel