Afbeelding
Foto: Simons zachtfruitkwekerij

VEILING VULT BEDRAG AAN TOT 1.000 EURO

Opbrengst eerste fruit naar Samenloop in Esch

De sponsorbedragen voor het wandelevenement Samenloop voor Hoop in Esch komen gestaag binnen. Zo wist Bart van der Bruggen van team Pinternationals & Friends duizend euro binnen te halen via zijn oude werkgever, Zachtfruitkwekerij René Simons in Haaren.

Het bedrag werd opgehaald bij de veiling in Zaltbommel, waar Simons zijn eerste kist Kwanza-frambozen wist te verkopen. Deze fruitsoort is op een innovatieve manier gekweekt met behulp van speciale led-verlichting. Hiermee kan de kweker het hele jaar de fruitsoort van hoge kwaliteit leveren.

Het eerste kistje werd gekocht door Special Fruit uit het Belgische Meer voor 46 euro per doosje van 125 gram. Het bedrag is door Veiling Zaltbommel aangevuld tot duizend euro en door alle partijen geschonken aan Samenloop voor Hoop. Het Belgische bedrijf is content over het feit dat ze met de aankoop van deze eerste Nederlandse Kwanza's tegelijk het Essche initiatief kan steunen.

PINTERNATIONALS

Van der Bruggen nam een tijdje terug contact op met zijn oude werkgever om te kijken of ze tot een sponsoring van zijn team Pinternationals & Friends konden komen. Dat is dus gelukt. Tijdens de Samenloop voor Hoop probeert ieder deelnemend team zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Gedurende de 24-uurs wandelestafette staan zij samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren zij het leven. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

FOTO ONDER: Bart van de Bruggen van SamenLoop voor Hoop-team De Pinternationals met de ontvangen cheque. Naast hem staat Veerle Baets van Special Fruit met de eerste doos Kwanza-frambozen. (Foto: Zachtfruitkwekerij Simons).


Popkoor Voices

Het Liempdse popkoor Voices viert zaterdag 16 en zondag 17 maart het vijftienjarig bestaan met een muzikale reis door de hectiek van tegenwoordig. De optredens worden gehouden in sociaal cultureel centrum De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde. Het optreden start zaterdag om 20.00 uur en zondag om 14.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via www.deserenade.nl of www.ticketkantoor.nl/shop/jubileumvoices.