Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Wegdek fietsbrug blijft zorgenkindje

Het wegdek met een antisliplaag van de in 2017 vernieuwde Raapakkerbrug vertoont wederom scheuren. De Boxtelse CDA-fractie vraagt zich af hoe het kan dat dit op zo'n korte termijn meerdere malen kan voorvallen en heeft haar ongenoegen geuit bij het college van B en W. Verkeerswethouder Herman van Wanrooij is de ellende ook beu.

De christendemocraten geven in een brief aan dat er al een tijdje geklaagd wordt over gladheid op de fietsers- en voetgangersbrug die Burgakker en Raaphof met elkaar verbindt. ,,Bijna wekelijks gaat er wel iemand onderuit, niet alleen bij vorst en sneeuw, maar ook groene aanslag is daar debet aan", geeft fractievoorzitter Vera Brouns aan.

Omdat er al vaker schade is geweest aan het wegdek wil het CDA weten wat dit de afgelopen jaren heeft gekost en of het mogelijk is om de deklaag te vervangen voor iets beters. Daarnaast vraagt de oppositiepartij zich af waarom in 2017 is gekozen voor de huidige oplossing. Wethouder Van Wanrooij gaf dinsdag aan dat reparaties tot op heden zijn verhaald op de leverancier. Maar nu het opnieuw mis is, ziet hij in dat de destijds gekozen oplossing niet erg gelukkig is. ,,Dit kan zo niet verder. Er moet iets gebeuren." Van Wanrooij sluit niet uit dat naar een alternatieve brugbekleding wordt gezocht. De Meulenbrug (tussen Van der Voortweg en Molenweide) is ook met een antisliplaag bekleed en die voldoet volgens de wethouder prima. (Foto: Peter de Koning).