STICHTING BGL KENT BIJZONDER GOED JAAR

Parkeergelden Velder heeft 12.000 euro budget

Het budget van stichting Behoud Gemeenschap Liempde (BGL), afkomstig uit de parkeergelden Velder, bedraagt voor 2019 12.000 euro, bijna tweeënhalf keer zoveel als vorig jaar. Dat maakt het bestuur bekend. Het lokale fonds ondersteunt daarmee activiteiten, verenigingen en stichtingen in Liempde.

Stichting BGL exploiteert sinds 1998 de parkeerterreinen aan het Hollands Diep. Met de parkeeropbrengsten worden de Liempdse verenigingen, die vrijwilligers leveren om het parkeren in goede banen te leiden, financieel gesteund. Daarnaast kunnen alle inwoners en lokale organisaties donaties van de stichting aanvragen ter ondersteuning van hun activiteiten. De aanvragen worden getoetst aan diverse voorwaarden en bewaakt door Dorpsberaad Liempde.

De inkomsten zijn gestegen wegens het bijzonder goede parkeerjaar voor de stichting dankzij evenementen als dance-festival We Are Electric, christelijk evenement New Wine en de beurs Jacht & Buitenleven. ,,We zijn bijzonder blij dat mensen de weg naar onze stichting hebben gevonden en dat er al een aantal mooie verzoeken liggen voor donaties komend jaar. Het budget is echter nog niet helemaal toegewezen", liet BGL-secretaris Mark van der Laan deze week weten.

Iedereen met een goed voorstel om de leefbaarheid in Liempde op peil te houden, kan een aanvraag indienen. Informatie hierover is te vinden op de website www.stichtingbgl.nl.


WIELERSPEL STEUNT LOKALE INITIATIEVEN

Organisatie Tourspel Liempde zoekt goede doelen voor 2019

Stichting Woudbloem Liempde, organisator van Tourspel Liempde, is op zoek naar één of twee goede doelen voor de komende editie van het populaire wielerspel. Dankzij deze activiteit worden jaarlijks duizenden euro's bijeengebracht voor diverse lokale initiatieven.

Met extra ondersteuning van Brabants Centrum werd vorig jaar een recordbedrag van drieduizend euro ingezameld voor de lokale afdeling van De Zonnebloem, die toen haar gouden jubileum vierde. Tourspel Liempde is dit jaar alweer toe aan haar achtste editie.

De organisatie van het Tour de France-spel, waarbij iedereen zijn eigen wielerploeg en favorieten samenstelt, ziet nog ruimte voor suggesties voor de komende editie. Daarom roept zij iedereen op om personen of organisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, aan te melden voor het goede doel van 2019. Voorwaarde is dat het initiatief verbondenheid heeft met de Liempdse gemeenschap. Suggesties tot vrijdag 15 maart e-mailen naar info@tourspelliempde.nl.