Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

THE SPICE GIRLS GESLAAGDE UITSMIJTER ESSCHE OGGELREVUE

De Es was voor even hilarisch museum

Dorpshuis De Es was donderdag, vrijdag en zaterdag omgebouwd tot een museum en vormde zo het decor voor een gevarieerde Oggelrevue. Met overtuigend toneelspel en veel muziek en onder grote belangstelling van de Esschenaren, presenteerden verschillende debutanten zich samen met bekende gezichten op het carnavaleske podium.

Zo'n 550 personen kregen een goedgevulde avond voorgeschoteld met theater, tonpraten, zang en blaasmuziek. Onder het jaarmotto 'Trug in de Tèd' van Oggelvorsenpoel, zoals Esch heet tijdens carnaval, werden de koldershows geopend door de nieuwe voorzitter van carnavalsstichting De Oggelvorsen, prins Thomas d'n Urste en adjudant Jurgen. Nadat de toneelgordijnen zich ontvouwden en het decor zichtbaar werd, opende Koen Schalkx, als conservator Tedje Trug, de show. De uit het museum gestolen Mona Lisa vormde de rode draad.

BUUTS

Alle artiesten brachten hun humor vol enthousiasme over op de zaal. Voor de liefhebbers van het tonpraten passeerden er een tweetal buuts. Harold de Bie beet het spits af, door als Bob Ross een schilderij over Esch te maken. De tweede buut was van Peter van Houtum, met een open sollicitatie naar de functie van Prins Carnaval.

Er waren verrassende sketches uitgevoerd door Gaby Groenendaal, Harriët van der Struijk, Esther Rovers, Paul van de Bruggen en Dave Trappel. Muzikale bijdragen werden verzorgd door onder andere Evy Theunis en Rik Mimpen: zij gaven als rockband Meatloaf een reprise van hun spetterende optreden tijdens het Stuif-Esch-in uit hun eigen kindertijd. Blaaskapel De Knoestjes verzorgden de muziek deze avonden. Het slotoptreden van 'The Spice Girls' droeg bij aan een hilarische sfeer waarbij de stoelen aan de kant gingen.

FOTO ONDER: The Spice Girls kregen de voetjes van de vloer als slotact van de carnavaleske de Oggelrevue in Esch. (Foto: Gerard Schalkx).