Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VVV verhaalt over aftakkingen de Dommel

VVV Boxtel organiseert niet alleen in de zomer cultuurhistorische wandelingen, maar nu ook het hele jaar door. Zondag 24 februari komen de Binnendommeltjes aan bod.

De Binnendommeltjes waren tot de jaren dertig van de vorige eeuw kleine aftakkingen van rivier de Dommel en stroomden negen eeuwen lang door Boxtel. Eerst alleen rond de motteburcht waar nu de Sint-Petrusbasiliek staat. In een later stadium werd ook de ontstane dorpskern geheel met water omsloten. Het was een belangrijk onderdeel van de lokale waterhuishouding. De wandeltocht brengt 'Boxtel Binnen de Bruggen', de naam die de kern van Boxtel heel lang heeft gedragen, weer tot leven.

De wandeling start op zondag 24 februari om 11.00 uur bij de VVV aan de Markt 36. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en is twee kilometer lang.

Mensen die mee willen wandelen, kunnen zich aanmelden via de telefoonnummers (0411) 68 54 43 en 06-22 56 20 01 of e-mail: info@vvvboxtel.nl. De kosten bedragen twee euro per persoon. Bezoekers worden gevraagd voor de aanvangstijd aanwezig te zijn bij de VVV.


Heemkundelezing

Op uitnodiging van Heemkunde Boxtel houdt Ineke Strouken vandaag, donderdag 21 februari, een lezing over eet- en drinkgewoonten van Nederlanders. De oud-directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed houdt haar voordracht vanaf 20.00 uur in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56.

Carnavalsavond

Vereniging De Vrijbuiters houdt zaterdag 2 maart van 19.00 tot 22.30 uur een carnavalsavond in gemeenschapshuis De Rots voor mensen met een beperking. Red River Band en Jordy van den Boer treden op en prins Donald V komt met zijn gevolg op bezoek. Entree is 2,50 euro. Elly Beurskens is beschikbaar voor vragen: telefoonnummer 06-13 99 29 25.