Tijdens The Greatest Show van dansschool Tiga kwam alles aan bod: van stoer tot zoetsappig. Van daddy's lil' monster op de foto hierboven, tot een lichtje in de duisternis hieronder. (Foto's: Peter de Koning).
Tijdens The Greatest Show van dansschool Tiga kwam alles aan bod: van stoer tot zoetsappig. Van daddy's lil' monster op de foto hierboven, tot een lichtje in de duisternis hieronder. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

POCAHONTAS EN MICHAEL JACKSON IN THEATER AAN DE PARADE IN DEN BOSCH

Tiga danst voor lustrumfeest met Greatest Show

Met als titel The Greatest Show waren de verwachtingen van de lustrumshow van dansschool Tiga uit Boxtel hooggespannen. En met reden, want de vele danseressen en een enkele danser brachten zondag in het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch tweemaal een prachtig schouwspel op de planken. Dit allemaal tijdens het 35-jarig bestaan van de dansschool.

Maanden aan voorbereiding lagen ten grondslag aan de uitvoering en dat was te zien. Met vette dansen, mooie kostuums en bijpassende filmbeelden zorgde de voorstelling voor vele adembenemende momenten. Danseressen Jasmijn (14) en Valerie (12) genoten tussen de twee shows van een rustmoment. ,,De eerste uitvoering ging goed, al is het wel wennen om te dansen op een groot podium", vertelde Jasmijn. ,,De tweede show gaat vast nóg beter dan de eerste. Ik wil ook heel graag aan iedereen laten zien wat ik geleerd heb." Valerie vulde aan: ,,Ja dat wil ik ook. Ik dans al heel lang bij Tiga en heb hard geoefend voor deze optredens. Ik treed elf keer op en moet me dus heel vaak en snel omkleden."

AFWISSELING

Van de hectiek achter de schermen was op het podium niets te merken. De overgangen tussen de vele dansen verliepen soepel. Ook was er veel variatie tussen de muziekstijlen: van nummers van popster Michael Jackson tot liedjes uit de Disney-musical Pocahontas en van een medley uit de musicalfilm La La Land tot de cancan. En er was een podium voor elke danser en danseres. Dit werd ook gezien door bezoeker Luuk: ,,Er was een goede afwisseling tussen dansers, muziek, dansstijlen en leeftijden. De lichtshow was top en de kostuums tof. Ik ben enthousiast."

Het publiek reageerde na afloop van The Greatest Show met een staande ovatie. Tiga-eigenares Gemmy Schellekens, die de organisatie van de dansshow voor het eerst uit handen gaf, reageerde trots. ,,Het was eerlijk gezegd moeilijk om toe te kijken, maar het was geweldig", zei ze.

Afbeelding