Carnavalsglossy Ploegersland nu met prijspuzzel

De nieuwe carnavalskrant van Ploegersland is gereed. Prins Joost d'n Echte, adjudant Tom, graaf Jari en rentmeester Koen van de Vivantjes mochten vrijdag in Ploegerspaleis Het Hof de eerste exemplaren in ontvangst nemen.

Zaterdagochtend brachten circa zeventig vrijwilligers de glossy rond in Liempde. Ze verkochten meteen lootjes ten bate van het jeugdcarnaval. In het magazine staat een puzzel waarmee prijzen te winnen zijn. De trekking van de loterij is op carnavalsmaandag. De prijzen zijn geldbedragen, uitgekeerd in waardebonnen van Op Liemt Gemunt. De oplossingen van de puzzel in de carnavalskrant kunnen bij drogist Bewust Beter aan het Raadhuisplein ingeleverd worden.


Wandeling in sfeer jaren zestig

Gastvrij Liempde-gids Harrie Raaimakers verzorgt zondag 24 februari de wandelexcursie 'En Liemt, het ploegt voort'. Deze tocht leidt door het centrum van Liempde en voert de deelnemers naar de jaren zestig.

De wandeling start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4. Raaimakers verhaalt over het Liempdse karakter, in de tijdsgeest van de jaren zestig. Daarnaast komt de Liempdse carnavalsgeschiedenis aan bod.

De tocht voert van de Koestraat naar het Tooseplein, langs verschillende kunstwerken die een binding hebben met het zottenfeest. De wandeling duurt circa twee uur. Deelname kost vijf euro.

Gemonde

Kaartavond gilde

Het Gemondse gilde Sint-Joris Catharina Antonius Sebastiaan organiseert morgen, vrijdag 22 februari, een kaartavond. Er wordt gerikt en gejokerd voor prijzen in clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is een halfuur daarvoor open. Deelname kost 2,50 euro.