GEMONDENAREN WINNEN MET MATIG SPEL

Irene behaalt drie punten in uitwedstrijd Waspik

De spelers van voetbalvereniging Irene speelden zondag hun tweede uitwedstrijd na de winterstop in Waspik tegen The White Boys 1. Ondanks een stroef begin, behaalden de Gemondenaren een uitstekend resultaat: 0-4.

Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide teams zonder echte kansen voor de thuisploeg, tegenover één voor de voetballers uit Gemonde. Na 25 minuten legde Irene de eerste goede aanval op de mat: een prima opbouw van achteruit bracht de bal bij middenvelder Ferdy van Zon, die de achterlijn zocht en een goede voorzet afleverde. Deze werd door Rob Groenendaal van dichtbij binnengetikt: 0-1.

Tien minuten later schoof Owen van Lith de 0-2 binnen, op aangeven van Groenendaal. Met deze tussenstand werd de rust bereikt.

MOOIE PASS

Ook in de beginfase van de tweede helft was Irene in balbezit wat slordig. Na de 0-3 van wederom Groenendaal kwam er meer rust in het veldspel van Irene. Dit resulteerde in de 65e minuut in de 0-4 van Van Lith, die door een uitstekende pass van de 16-jarige Stan Versantvoort vrij voor The White Boys-keeper werd gezet.

In het restant van de wedstrijd drong The White Boys nog wel aan, maar de keeper Jorn van Kessel van Irene speelde een goede wedstrijd en hield zijn doel schoon.

Zondag 24 februari staat de thuiswedstrijd tegen Gloria UC uit Baarle-Nassau op het programma voor Irene.

LIEMPDSE VOETBALLERS SCOREN NET OP TIJD

DVG bezorgt Avesteyn de eerste verliesbeurt

In de wedstrijd tussen RKSV Avesteyn en DVG stonden veel belangen op het spel: de Liempdenaren wilden zich revancheren voor het verlies in de eerste competitiehelft en Hugo van de Sande, die Avesteyn traint én DVG-lid is, wilde in zijn eigen woonplaats natuurlijk niet verliezen. Gelukkig voor DVG gebeurde dat toch. Kort voor tijd scoorde Twan van den Broek de beslissende goal: 1-0.

De wedstrijd werd geopend door de bezoekers. Een hoge bal in de laatste linie van DVG was de inleiding van de eerste kans. In de kluts kreeg de aanvaller van Avesteyn de bal onder controle, maar de Liempdse keeper Sten Traa was de situatie meester. Traa verving de zieke Raymond Strik voortreffelijk. De hoekschop die volgde ging ver over het doel. De thuisploeg antwoordde met een schot van Bas Smulders. De trap leverde, net als de aansluitende corner, niks op.

SLORDIG

De meest hachelijke situatie voor DVG was in de zeventiende minuut. Traa kwam ver uit zijn doel en trad goed op, maar verloor ongelukkig de bal. Avesteyn kon echter niet profiteren. Kort voor de pauze was er een goede combinatie tussen Sander van de Ven, Bas van Houtum en Smulders, die helaas niet resulteerde in een schot op doel.

Na rust veranderde het spelbeeld niet wezenlijk. Beide partijen speelde erg slordig, maar toch waren er kansen over en weer. Afstandsschoten door Avesteyn werden onschadelijk gemaakt door de Liempdse keeper en aan de andere kant was DVG niet bij machte om een doeltreffende combinatie op te zetten. Een solo van Teun Welvaarts eindigde met een schot naast de goal.

MISSER

De beste kans van DVG kwam uit een goede aanval via meerdere spelers. Van de Ven vond helaas net geen aansluiting met zijn voorzet. Toen iedereen uitging van een gelijkspel, kreeg invaller Van den Broek een unieke kans. Door een misser in de laatste linie van Avesteyn kwam de Liempdenaar plots aan de bal. Zijn inzet ging via de keeper in het doel en zorgde daarmee voor het eerste verlies van Avesteyn dit seizoen: 1-0.

JO19-2: WHV JO19-1G - DVG        vertr 13.30

FOTO ONDER: De Liempdse voetballers hebben veel duellen moeten winnen om uiteindelijk in de slotfase de overwinning in de wacht te slepen. (Foto: Toon van Ruremonde).