Afbeelding
Foto:

LEKKERE ACTIE VAN 'T VERSWINKELTJE

Smakelijk brood voor een verrukkelijke prijs

Wat is er heerlijker dan de geur van warm brood? Precies, de smaak van brood dat dampend uit de oven komt. Met een beetje fantasie proef je zo de knapperige korst. Beetje roomboter en suiker erop en genieten maar. 't Verswinkeltje, aan de Breukelsestraat 4, verkoopt tot en met 2 maart Brood zoals Vroeger voor een ouderwetse prijs. Daarna is het bijzondere brood er nog steeds verkrijgbaar, maar niet meer voor het actietarief.

JAN HERMENS

Anneke Klerkx-Groth en Elke de Raad runnen delicatessenzaak 't Verswinkeltje. De Raad vertelt: ,,We houden een actie met Brood zoals Vroeger. Dit onderscheidt zich doordat het wordt gemaakt van honderd procent natuurlijke grondstoffen. Het bevat geen E-nummers en is bereid met desem."

Brood zoals Vroeger is een concept ontwikkeld door bakkerij Pandriks Bake Off in Meppel. Met dit concept biedt Pandriks iedereen de mogelijkheid om op elk moment van de dag binnen tien minuten heerlijk, vers brood op de planken te hebben. 't Verswinkeltje koopt de producten in bij De Vries Van Oers in Boxtel. De onderneemsters bakken de broden zelf af. Als de batards uit de oven komen, dan ruikt het verrukkelijk.

Echt lekker brood maken kost tijd en vraagt vakmanschap. Na het mengen van alle ingrediƫnten en het kneden van het deeg krijgt het desem ruim dertig uur gelegenheid zich te ontwikkelen. De Raad: ,,Dit zorgt voor een luchtige deegstructuur. Het brood wordt gebakken op een steenovenvloer, waardoor een flinterdunne knapperige korst ontstaat."

Door het lange bereidingsproces van Brood zoals Vroeger wordt een groot deel van de tarwegluten afgebroken. Dit is gunstig voor mensen met een gluten-intolerantie.

ACTIE

Brabants Centrum verspreidt vandaag in opdracht van 't Verswinkeltje negenhonderd broodzakken in de wijk Breukelen. Die zijn uiteraard bedoeld om met batards gevuld te worden. De Raad: ,,Natuurlijk zijn ook klanten zonder broodzak welkom in de winkel. Ik zou zeggen: profiteer van deze actie en ervaar de rijke smaak van onze batards."

't Verswinkeltje is op donderdag en vrijdag open van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

FOTO BOVEN: Elke de Raad: ,,De actie geldt voor de batards van Brood zoals Vroeger. Geloof me, ze zijn heel erg lekker." (Foto: Jan Hermens).