Boek&Bal Boxtel brengt lokale schrijvers samen

Podium Boxtel is zaterdag 23 maart vanaf 20.15 uur weer het toneel voor Boek&Bal. Tijdens deze Boxtelse variant van het Boekenbal, staan dit jaar veel lokale schrijvers centraal.

De organisatie legt momenteel de laatste hand aan het programma en geeft aan dat dit veel verrassingen kent. Boeken zijn deze avond de hoofdmoot. Zo is er in de foyer een markt waar fervente lezers kunnen snuffelen tussen de boeken van verschillende Boxtelse schrijvers. Corinne Vlaminckx zal hier signeren, evenals Ramon Guerrero, André Verhagen, Katja de Man, Trudy van Rooij, Adriaen Willemsz, Karina van Dreemel, Paul Peijnenburg, Elvis Nistacia en Ralph Dikmans.

Op het hoofdpodium is er een interview met Jeroen Thijssen, hij schreef de boeken Solitude, Hazer en De kinderen van triple-A. Daarnaast treden er dichtslamrappers op, waaronder Martje Wijers uit Boxtel en diverse podiumtalenten. Daarnaast is er muziek van Fenne van Wuijtswinkel en Roeland Heesbeen met band.

BIEB EN BRUNA

Niet alleen Podium Boxtel heeft een activiteit rondom boeken, ook in de bibliotheek en bij boekhandel Bruna aan de Rechterstraat kunnen boekenliefhebbers op de zaterdagen 16 en 23 maart terecht.

Het thema van de Boekenweek 2019, die wordt gehouden van 23 tot en met 31 maart, is 'De moeder de vrouw'. De schrijvers en muzikanten stellen zich de komende weken voor via social media. Kaarten voor Boek&Bal kosten tien euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl.