BOXTELSE DERDEKLASSER BOEKT WINST NA STRAFSCHOP SJOERD VAN LOKVEN

ODC klimt naar derde plaats dankzij overwinning op Haarsteeg

ODC heeft zondag uitstekende zaken gedaan door op eigen veld met 3-2 van Haarsteeg te winnen. Tien minuten voor tijd schoot Sjoerd van Lokven bij de stand van 2-2 vanaf elf meter de winnende treffer binnen. Daarmee werd een zwaarbevochten zege veilig gesteld. De andere twee Boxtelse treffers kwamen op naam van Aerd van Brunschot en Just van Wijk. Door de overwinning is ODC gestegen van de zesde naar de derde plaats op de ranglijst.

In de derde klasse C staat het zo vlak na de winterstop allemaal nog redelijk dicht bij elkaar. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen ODC en Haarsteeg bedroeg het verschil tussen de nummer twee (Haarsteeg) en de nummer elf (RKDVC) slechts vier punten. Bij een overwinning zouden de tricolores - met één wedstrijd minder - in punten gelijk komen met Haarsteeg.

VEEL BALVERLIES

ODC begon evenals een week eerder goed aan de wedstrijd, want weer kwamen de Boxtelaren snel aan de leiding. In de zesde minuut werd een verre ingooi van Dirk van der Struijk door Joep Timmermans bij de eerste paal verlengd, waarna Van Brunschot bij de tweede paal raak kopte: 1-0. Kort daarna stond het bijna 2-0. Tijn Boons werd goed aangespeeld, maar zag zijn inzet door doelman Minou Dumpleton tot corner verwerkt worden. Tegenstander Haarsteeg was in het eerste halfuur af en toe dreigend, maar tot grote kansen leidde het niet.

Dat veranderde in de 34e minuut. ODC verdedigde slordig waarna Sebastiaan van Bakel met een slim balletje Rick van de Griendt wegstuurde, die vervolgens knap Jordy van der Zande passeerde: 1-1. ODC speelde in die fase slordig en leed daardoor veel balverlies. Haarsteeg kon er in de 39e minuut bijna van profiteren, maar een schot van Van Bakel kon uiteindelijk door Van der Zande gepareerd worden. In de 41e minuut kwam ODC opnieuw op voorsprong na een knap uitgespeelde aanval. Joep van der Meijden speelde Van Lokven vrij, die vanaf rechts de bal hard voor het doel bracht precies voor de voeten van Van Wijk, die vanuit een moeilijke hoek hard raak schoot: 2-1.

Na rust was het binnen vijf minuten alweer gelijk. Na een Boxtelse overtreding kreeg Haarsteeg op zo'n twintig meter van het doel een vrije trap. Van Bakel eiste de bal op en trof met links buiten het bereik van Van der Zande knap doel: 2-2.

STRAFSCHOP

De bezoekers roken bloed en wilden meer. ODC speelde onrustig en er ontstonden opnieuw dreigende momenten. Desondanks kregen de Boxtelaren vanuit de omschakeling de beste kansen. In de 63e minuut nam Van Brunschot de bal goed mee en legde hij precies op tijd terug op Van Lokven, maar de middenvelder schoot van dichtbij over.

De beslissing viel tien minuten voor tijd. De Haarsteegse doelman Dumpleton bewees zijn team een slechte dienst. Bij een hoge voorzet vanaf links was het gevaar al geweken toen hij volkomen onnodig Van der Meijden torpedeerde. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen.

Van Lokven hield het hoofd koel en schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen: 3-2. In de resterende minuten zette Haarsteeg alles op alles om voor de derde keer langszij te komen, maar de thuisclub hield uiteindelijk stand en trok daarmee een zwaarbevochten overwinning over de streep.

FOTO BOVEN: ODC probeert tevergeefs uit een hoekschop te scoren. De ploeg won uiteindelijk wel van Haarsteeg: 3-2. (Foto: Hans Verberk).

Kansrijk RKSV Boxtel moet buigen voor koploper vierde klasse

De spelers van RKSV Boxtel hadden goede moed toen zij bij koploper Nijnsel op bezoek gingen; voor de winterstop wonnen ze de wedstrijd tegen die ploeg met 0-1. In de return had de club geen geluk: hoewel het lang gelijk op gaat, scoorden de Boxtelaren alleen vanuit een penalty en verloren op eigen grasmat: 1-3.

Nijnsel, hoewel zij drie wedstrijden meer hebben gespeeld dan de nummer twee, voert op dit moment de ranglijst in de vierde klasse aan. Na de aftrap viel er het eerste kwartier bitter weinig te noteren. Beide ploegen leden veel onnodig en slordig balverlies en meldden zich maar sporadisch bij het doel van de tegenstander. Er viel wel al de eerste gele kaart van de wedstrijd voor Marsudi Bounin.

EIGEN GOAL

In de twintigste minuut valt de eerste goal aan de kant van de bezoekers. Na een aanval over rechts en de bijbehorende voorzet, werd deze ongelukkig in de eigen kruising gegleden door Tom van Rijswijk. De hatelijke 0-1 prijkte wederom op het scorebord en Boxtel wist wat het te doen stond.

Na bijna een half uur was er een curieus moment toen Mitchell Vogels, voor de tweede keer dit seizoen, een inworp boven in een boom gooide. Boxtel wierp aan het einde van de eerste helft wat schroom van zich af en meldde zich vaker bij het doel van Nijnsel. De sfeer werd tegelijkertijd ook wat grimmiger met onnodige overtredingen aan beide kanten. Ook Nijnsel zette, overigens zonder veel gevaar, nog een slotoffensief in. Na 45 minuten en nog één kans van Jesse van Homelen die voorlangs gaat, gingen beide ploegen rusten.

PENALTY

In de tweede helft bleef Van Homelen achter in de kleedkamer; Robin van de Laak nam diens plaats in. Net zoals in de eerste helft ging ook het spelbeeld in de eerste tien minuten beide kanten uit. Dit ging zo door tot in de 53e minuut toen uit een aanval van Nijnsel, vanuit de tweede lijn en na behoorlijk defensief geklungel aan de kant van Boxtel, de 0-2 binnen werd geschoten.

In de 62e minuut dacht Boxtel via Van de Laak de aansluiter te kunnen vieren, maar deze werd afgevlagd na vermeend buitenspel. Nog geen minuut later kreeg Boxtel een penalty en deze werd verzilverd door Lars van Hamond. Deze was even van tevoren in het veld gekomen voor Bounin. Ook Stefan Persoons mocht het nog proberen, ten nadele van Gerben van Boxtel. In het laatste kwartier was het Nijnsel die veelvuldig de aanval zocht. In de 83e minuut kregen de bezoekers ook loon naar werken. Na een snelle counter werd kinderlijk eenvoudig de 1-3 binnen geschoven.

Zondag 24 februari wordt in Wijbosch tegen WEC om 14.30 uur afgetrapt.

MO15-1: FC Tilburg - Boxtel        vertr 11.15

FOTO ONDER: Een aanvaller van RKSV Boxtel glipt listig langs een verdediger van Nijnsel. (Foto: Hans Verberk).