Eerste namen voor Boxrock zijn bekend

De jury had er een zware dobber aan, maar heeft zondag uiteindelijk de winnaars gekozen die mogen optreden op het lokale festival Boxrock. Hemattic mag in april het hoofdpodium openen. On the Edge speelt op het akoestische podium en KongFoo kreeg en passant ook nog een ticket.

Patrick Hoppenbrouwers, mede-organisator van het festival, is tevreden over hoe de voorrondes bij de cafés De Kerk, Den Boer en Dok12 de afgelopen weken zijn verlopen. ,,Alle uitbaters hebben al aangegeven dat we volgend jaar weer welkom zijn, dus dat is een goed teken. Er was steeds ook genoeg publiek. Daar droeg de laatste zondag het zonnetje ook wel aan bij", geeft hij aan.

Het kiezen van een winnaar was nog best lastig, aldus Hoppenbrouwers. ,,Het lag allemaal erg dicht bij elkaar qua niveau." Hemattic verdiende het volgens de jury om op Boxrock te spelen omdat de muzikanten grote stappen hebben gezet in hun ontwikkeling. ,,Zeker in vergelijking met het eerste optreden in café De Kerk. Met zo'n groei verdien je het om bij ons te spelen", aldus Hoppenbrouwers, die ook deel uitmaakte van de jury.

On The Edge liet volgens Hoppenbrouwers zien goed samen te kunnen zingen en presteert constant en ook dat kon op veel waardering van de jury rekenen. Die besloot dan ook om de jonge muzikanten een kans te geven op het akoestische podium tijdens Boxrock.

BIJNA PROFESSIONEEL

Van de twee bands die in de finale stonden, kreeg KongFoo de voorkeur boven Silver Stallion. Hoppenbrouwers: ,,De leden van KongFoo zijn wat ouder en hebben meer ervaring, dat merk je aan alles. Het klinkt allemaal erg professioneel. Dus zien wij hen graag terug op Boxrock."

Hoe de rest van de line-up eruit gaat zien, wil de organisatie nog niet loslaten. ,,Het programma op het hoofdpodium is nagenoeg rond. We zijn alleen nog aan het bekijken hoe laat het festival precies van start gaat", laat Hoppenbrouwers weten. Boxrock wordt gehouden op zaterdag 13 april in jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat.