CDA wil vlaggen terug op de Markt tijdens festiviteiten

Vóór de herinrichting van de Markt wapperden tijdens festiviteiten als carnaval, cultuurweek QQLQ en Koningsdag vlaggen op de Markt. De CDA-fractie in Boxtel ziet de kleurrijke banners graag terugkomen in het centrum.

,,Enkele jaren geleden is voor de aanschaf van de vlaggen én de palen, een behoorlijke investering gedaan. Nu zijn ze echter niet meer te zien op de vernieuwde Markt en dat is jammer", geeft fractieleider Vera Brouns aan. De christendemocraten vragen zich af of alle materialen nog aanwezig zijn en of ze in de huidige situatie nog teruggeplaatst kunnen worden. De banieren hingen aan de lichtmasten die tot aan de reconstructie midden op het marktplein stonden.


SP vervoert betogers naar klimaatmars

Wie op zondag 10 maart vanuit Boxtel naar Amsterdam gaat om mee te lopen in de Eerlijke Klimaatmars, kan gebruik maken van gratis busvervoer. De Boxtelse SP-afdeling gaat dit regelen.

De partij roept vooral scholieren en studenten op om deel te nemen aan de manifestatie op de Dam. Het doel van de bijeenkomst is om politieke besluiten voor een schonere aarde, zoals de zogenaamde CO2-heffing, te bevorderen. Het duurt van 13.00 tot 16.00 uur en wordt georganiseerd door FNV, Milieudefensie, Greenpeace, DeGoedeZaak, de Woonbond en Oxfam Novib.

Inschrijven voor het vervoer kan uitsluitend via e-mail: boxtel@sp.nl. Er kunnen in totaal negentig mensen mee. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Inschrijven kan tot 3 maart. Mensen die zich aanmelden worden later via e-mail op de hoogte gesteld van de vertrektijd.


Balans gaat door met spreekuren

Wegens succes verlengd; de spreekuren die raadsfractie Balans heeft gehouden in Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch krijgen een maandelijks vervolg. Het eerstvolgende spreekuur vindt morgen plaats, vrijdag 22 februari van 16.30 tot 18.00 uur in gemeenschapshuis De Walnoot.

In eerste instantie had Balans een eenmalig spreekuur per kern gepland. De oppositiepartij geeft echter aan dat de bijeenkomsten zo veel waardevolle informatie opleveren, dat ze worden doorgezet. ,,De spreekuren zijn inspirerend, motiverend en leiden in veel gevallen ook tot actie vanuit de gemeentelijke organisatie", aldus de fractie in een verklaring.

De opzet van de spreekuren blijft gelijk. Ze zullen elke maand op vrijdagmiddag plaatsvinden van 16.30 tot 18.00 uur op verschillende locaties.