BILJARTERS VAN 'T WAPEN VAN LIEMPDE/REGIOBANK VERLIEZEN

Mooie moyennes leiden niet tot winst

Het kaderteam van biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank speelde een thuiswedstrijd tegen Van Esch Biljarts/De Peel uit Ysselsteyn. Beide teams speelden buitengewoon sterk; de thuisclub verloor.

Ondanks hun verlies verbeterden de Liempdse spelers wel het teamgemiddelde van dit seizoen; de vier spelers speelden precies 18,00 gemiddeld. Toch werd de wedstrijd niet gewonnen, omdat de Limburgse biljarters procentueel iets beter presteerden.

HOOGSTE REEKS

Ton Rovers start de laatste tijd met de intentie om de partij in één beurt uit te maken. Ook nu was hij zeer geconcentreerd en speelde zijn 140 punten in zeven beurten bij elkaar. Rovers maakte een mooie serie van 54 en gemiddeld twintig caramboles per beurt. Harm van de Laar deed het zelfs nóg beter. Zijn tegenstander was bijna uit, maar de Liempdenaar maakte zijn 160 caramboles in zeven beurten. Hij speelde 22,85 gemiddeld met een grote serie van 84, de hoogste van deze week.

De tegenstander van Henry van Dijk speelde zijn beste partij van dit seizoen. Hij begon met een serie van 59 en stond na drie beurten op 110 caramboles. Na vijf beurten had de Limburger zijn partij uit met een score van 120. Ondanks verlies kwam Van Dijk op 104 caramboles uit met een mooi moyenne van 20,8.

Ook de tegenstander van Martien van den Tillaart speelde een goede wedstrijd en was na acht beurten klaar. Van den Tillaart kwam niet in zijn spel.

LIBRE

In de librecompetitie kon het eerste Liempdse team niet tot winst komen tegen Het Wapen van Eerschot in Sint-Oedenrode. Alleen Leo van Erp won. In 23 beurten waren zijn tachtig caramboles gemaakt.

Het tweede libreteam speelde een thuiswedstrijd tegen Krijt op Tijd 2 uit Veghel, maar won geen enkele partij. Libre team 3, dat bovenaan de competitie staat, incasseerde een verlies door een gemotiveerde tegenstander. Alleen Edward Korsten kwam tot winst. De nummer twee van het klassement verloor echter ook punten, waardoor de Liempdenaren bovenaan blijven staan.


BOXTELS SUCCES IN AVONDCOMPETITIE BILJART

Hoogste score voor libreteams 't Ivoor

Zowel het eerste als het tweede team van de avondcompetitie libre van 't Ivoor behaalde met een maximale score van dertig punten vorige week de overwinning. Het eerste team, bestaande uit Fouad Hasbani, Chris Fasseur en Peter van Giersbergen, herstelde zich goed van een mindere periode. Hasbani won met een moyenne van 9,33.

Bij het tweede team speelden Ad van Os, Theo van Dongen en Henk van Boxmeer een puike partij; zij wonnen met 22-30. Team 3 ging het wat minder af. Zij kreeg de maximale score tegen zich en behaalde 24 punten. Louis Josiassen, die een dubbelpartij speelde, won er daar één van. Team 4 vindt het juiste spoor maar niet. Wederom moest Fons van Loon de eer redden, maar het team verloor met 20-29.

Het driebanden-kleinteam speelde een verdienstelijke 26–26 remise. Cor van Beers en Patrick Sterrenburg behaalden de winst, Henk Goettsch scoorde slechts zes punten.

Bij het driebanden-groot won 't Ivoor bij BC Ammerzoden, maar liet uiteindelijk te veel punten liggen: 20-24. Cees van Eindhoven en Emanuel Coort wonnen hun partij.

REMISE

Bij de afdeling dagcompetitie libre verloor team 1 met onverwacht grote cijfers van NAL 1: 38-26. Een zeer slechte dag van dit team met uitzondering van Peter Franken, die als enige zijn partij won.

Team 2 boekte een nipte overwinning met 34-32 op Vlijmendorp 2. Henk Spooren en Henk Goettsch wonnen. Team 3 schoot deze week weer goed uit zijn slof. en won met maar liefst 40-29 van Sonnevanck 4. Harrie Verhoeven, Frans Maas, Frans van de Bogaard en Wim van Dijk wonnen allen vier hun partij. Het vierde team won ruim van De Piepers 4 met 38-34. Ton Rooms, Gerard Eijkemans en Math Hendriks trokken aan het langste eind. Harrie van der Velden kwam tot acht punten. Team 5 speelde gelijk. Ondanks drie winstpartijen kwam men niet verder dan een 36-36 remise. Bij het driebanden-klein speelde team 6 een goed wedstrijd tegen Pas Buiten 1. Math Hendriks en Henk Goettsch wonnen. Team 7 had bijna gewonnen met de maximale dertig punten, maar Jacques van Loon miste de laatste caramboles en strandde zo op negen punten. Henk van Kollenburg en Fouad Hasbani wonnen overtuigend.

Team 8 speelde een Boxtels onderonsje tegen Het Groene Laken. Het werd een broederlijke 25-25 remise. Voor 't Ivoor wonnen Henk de Koning van Gerard Spijkers en André Vissers van Kees Karssemakers. Maar Jan Tils moest diep buigen voor een ontketende Ties der Kinderen. Team 9 behaalde een mooie 29-25 overwinning op De Hopbel 1. Ook hier kwam men één carambole tekort voor een maximale score. Richard van Pierlo en Rien Meijs speelden een beste partij. René de Windt had de pech om zijn laatste carambole te missen en kwam tot negen punten.


Jantje Beton Collecte

De Jantje Beton-collecte, een inzamelingsactie voor en door het jeugdwerk, vindt plaats van maandag 25 februari tot en met zaterdag 9 maart. In Boxtel gaan de volgende verenigingen langs de deuren: judoclub Sakura Boxtel, vechtsportvereniging 4Defence, gemeenschapshuis De Rots, Klein Kindercentra, rugbyclub Ducks, Scouting Sherpa's, Kinderboerderij Boxtel, tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo en volleybalvereniging Blox.