Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BISSCHOP INSTALLEERT NIEUWE PASTOOR

Van Rossem: tijd nemen voor ontmoeting en verdieping

HENK VAN WEERT

Pastoor Geertjan van Rossem meldde zondag dat hij de tijd wil nemen om kennis te maken met de mensen in de Heilig Harparochie. Veel van wat zijn voorganger Jacques Grubben in gang heeft gezet, wordt gecontinueerd. Maar er komt ook aandacht voor geloofsverdieping, beloofde de zielenherder aan het einde van plechtige hoogmis, waarin bisschop Gerard de Korte hem installeerde.

Net als bij het afscheid van Grubben, enkele weken geleden, was het druk in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek. Zelfs Ton Rombouts, oud-burgemeester van Boxtel én van 's-Hertogenbosch, bevond zich onder de kerkgangers. Naast hem waren tal van andere Bosschenaren present tijdens de eucharistieviering.

MET SLAANDE TROM

Zo ook De Oude Schuts, die samen met de gilden van Boxtel, Esch en Liempde de bisschop, de nieuwe pastoor en de overige concelebranten de monumentale basiliek begeleidde bij binnenkomst en vertrek. Met slaande trom en vliegend vaandel zorgde dat voor een indrukwekkend schouwspel. De Bossche belangstelling was niet verwonderlijk, want Van Rossem was sinds 2005 plebaan van de Sint-Janskathedraal in de Brabantse hoofdstad. De Heilig Hartparochie krijgt in de persoon van Van Rossem niet alleen een enthousiaste, maar ook een sportieve én muzikale pastoor, zo werd duidelijk.

SYMBOLEN

Vertegenwoordigers van het parochiebestuur en de contactgroepen uit de vier kerken boden de pastoor symbolen aan: een herdersstaf, de sleutels van de kerkgebouwen, het evangelieboek, kelk en hostieschaal en een kaars.

FOTO BOVEN: Rondom het altaar van de Sint-Petrusbasiliek verzamelden zich zondag tijdens de hoogmis liefst vijf priesters. Bisschop Gerard de Kort uit 's-Hertogenbosch (midden) wordt geflankeerd door pastoor Geertjan van Rossem (links) en kapelaan Geoffrey de Jong (rechts). Voorts waren paters Hans de Visser en Leo van der Klaauw concelebrant. Daarnaast bevolkten ook de diakens Toon Dankers en PierPaolo Flesia het priesterkoor. (Foto: Gerard Schalkx).


Installatie pastoor