Jongeren sluiten elfde B-Pool af in

Het Dommelbad

Onder de naam B-Pool wordt vanaf zaterdag 2 maart voor de elfde maal carnaval gevierd in jongerencentrum B-Town. Doelgroep is de jeugd van 12 tot en met 16 jaar. Gisteren waren er nog zo'n honderd kaartjes te koop.

Van zaterdag tot en met maandag vindt tijdens carnaval vanaf 20.30 uur een non-alcoholisch NIX-disco plaats in het jongerencentrum aan de Baroniestraat 20. Vanwege het carnavalsjubileum wordt het feest op dinsdagavond echter verplaatst naar Het Dommelbad aan de Schijndelseweg. Alle dagen zorgt dj The Freestyler voor de muziek.

Kaartjes zijn te bestellen via www.btown.nl. Een passe-partout voor vier dagen (inclusief discozwemmen) kost elf euro; voor dagkaartjes wordt in de voorverkoop vier euro per stuk gerekend en aan de deur vijf euro. Op vertoon van een geldig identiteitsbewijs dienen bestelde tickets van maandag 25 tot en met donderdag 28 februari tussen 19.30 en 21.30 uur tegen betaling te worden afgehaald bij B-Town. Op dinsdag worden ook tussen 14.30 en 17.00 uur toegangsbewijzen verstrekt.


Directeur JRL en BHC naar 2College Tilburg

Leon Spaan, rector en algemeen directeur van het Baanderherencollege (BHC) en het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel, gaat leiding aan het 2College in Tilburg. Hij start zijn nieuwe functie op 1 september en volgt daarmee Ad Poulisse op, die met pensioen gaat.

De benoeming van Spaan is tot stand gekomen in overleg met de schoolleiding van 2College, de medezeggenschapsraad en de raad van advies van de school.

De rector startte zijn onderwijsloopbaan in 1988 als docent scheikunde en biologie, onder andere op de Stefanus Mavo en het Cobbenhagencollege in Tilburg. In april 2000 werd hij lid van de centrale directie van het Mill Hill College in Goirle. Vanaf januari 2006 is hij rector van het JRL. Sinds november 2009 is Spaan algemeen directeur en rector van OMO Scholengroep Boxtel, waar ook het BHC onder valt.

Leon Spaan is 54 jaar, geboren in Udenhout. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Biezenmortel.