Afbeelding
Foto: Maarten Melis

INWONERS BOXTEL MOGEN MEEPRATEN OVER PROFIELSCHETS


Wie wordt de nieuwe burgemeester?

JULES HAMELEERS

Hoe ziet de Boxtelaar de nieuwe burgemeester voor zich? Daar probeert de vertrouwenscommissie onder leiding van Mariëlle van Alphen, fractieleider van Balans, achter te komen. Naast een breed verstuurde enquête en een e-mailadres voor suggesties, zijn de leden van de commissie ook aanwezig in het dorp om ideeën binnen te harken. Zoals vrijdag op de Boxtelse weekmarkt. Vandaag, donderdag 21 februari, vindt er tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst plaats in werkcafé De Link van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat.

,,Het was prachtig weer en daar daar hadden we ontzettend veel geluk mee", vertelt Van Alphen over haar aanwezigheid op de weekmarkt. ,,We hebben veel respons gehad over hoe Boxtelaren hun nieuwe burgemeester zien: welke eigenschappen moet hij hebben en hoe moet hij eruit zien?" Dit laatste bedoelt de partijleider vrij letterlijk: ,,Sommigen hebben er een duidelijk idee over: het moet een vrouw zijn of juist een man. Maar het vaakst hebben we nog gehoord dat Boxtelaren iemand willen die weet van aanpakken."

De vertrouwenscommissie presenteert het profiel van de nieuwe burgemeester in de raadsvergadering van maandag 8 april aan commissaris van de koning Wim van de Donk. Om dit profiel op te stellen denken afgevaardigden van alle partijen mee, om een politieke kleur te voorkomen. Ook nemen de commissieleden de input van de bewoners van de gemeente Boxtel zeer serieus. ,,Ik heb het ook vaker op de Markt gezegd: we staan hier echt niet voor de show", aldus de Balans-politica. ,,Maar natuurlijk kunnen we nooit aan ieders wensen voldoen: daar zijn die te uiteenlopend voor."

Ook vindt Van Alphen de mening van de jongere generatie van belang. ,,We hebben alle basis- en middelbare scholen aangeschreven om de jeugd bij het beslissingsproces te betrekken. De jongere kinderen maken een tekening en verzinnen één kernwoord, zoals 'lief' of 'aardig', over de nieuwe burgemeester; oudere jeugd hebben we gevraagd de enquête in te vullen. Ik ben ontzettend benieuwd wat hieruit gaat komen en ik vind het belangrijk dat het ook meer gaat leven onder kinderen."

Wie suggesties heeft over de identiteit of de eigenschappen van een nieuwe burgervader, kan e-mailen naar nieuweburgemeester@boxtel.nl.

FOTO LINKS: Wie past de ambtsketen? Is het Ad Hoevenaars, tonprater tijdens de Waggelrevue? (Foto: Gerard Schalkx).


Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is vanochtend een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. Rond tien voor negen zette de brandweer de straat af. Gebouwen in de omgeving hoefden echter niet te worden ontruimd. De sportschool wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw van een Aldi-winkel.


ZEEUWSE TIENER IN BOXTEL OPGEPAKT VOOR DIEFSTAL

Autodief (18) kan truc niet herhalen

Een 18-jarige inwoner uit Noord-Beveland die vorige week een gestolen auto parkeerde in het weiland nabij de Voetboog en de Scheidingsweg in Boxtel, is een dag later in de kraag gegrepen. Hij probeerde via dezelfde oplichtingstruc opnieuw een wagen te stelen in Boxtel.

De auto die donderdag in het Boxtelse weiland geparkeerd stond, werd twee dagen ervoor door de jongen gestolen in Tilburg, volgens de politie. Hij gaf een garagehouder een vals identiteitsbewijs om een proefritje met een auto te kunnen maken. Vrijdag probeerde hij hetzelfde, ditmaal bij een garage in Boxtel. De eigenaar vertrouwde echter het verhaal van de 'klant' niet en belde de politie. Toen die arriveerde, sloeg de tiener op de vlucht, maar hij werd al gauw ingerekend en aangehouden voor diefstal en identiteitsfraude.

AANKOOP IN ESCH

Volgens de politie heeft de verdachte meer op zijn kerfstok: hij zou via Marktplaats een telefoon hebben gekocht in Esch en nooit hebben betaald.

Er wordt niet uitgesloten dat nog andere mensen slachtoffer zijn geworden van de oplichter. Mensen kunnen daarover contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Afbeelding