Theatershow is een ode aan 35-jarig bestaan Tiga

RENS VAN DEN ELSEN

Voor het eerst in 35 jaar heeft Gemmy Schellekens, eigenaar van Tiga Health & Beauty de touwtjes van haar jaarlijkse dansshow niet in eigen handen. Dat was even spannend, maar nu heeft ze alle vertrouwen dat het goed komt. Zondag 17 februari staan alle dansers van de sportschool twee keer op de planken van Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch tijdens The Greatest Show.

Danslerares Marieke van den Heuvel is deze keer samen met haar collega Thelma van den Bosch verantwoordelijk voor het jaarlijkse dansspektakel. ,,Dat is een hele verantwoordelijkheid, want normaal had Gemmy altijd de leiding. Maar na negentien jaar lesgeven en nauwe betrokkenheid bij dit evenement weten we wel hoe het moet", vertelt Van den Heuvel tussen de choreografieën door. Ze traint ondertussen namelijk de streetjazzgroep, die zondag op de klanken van Michael Jackson een dans uitvoert.

De show schetst de loopbaan van Gemmy. Van haar jonge jaren als dansleraar, tot het regisseren van de jaarlijkse uitvoeringen. Naast dans is er dan ook veel beeldmateriaal te zien van vroeger. ,,Het stuk is gebaseerd op de film The Greatest Showman en wordt opgevoerd in vier blokken, steeds een andere fase uit haar leven. Alle dansers komen twee keer met een choreografie voorbij en zijn ook te zien in de finale. Dat wordt een spektakel van ruim twaalf minuten en is een soort mini-musical", licht Van den Heuvel alvast een tipje van de sluier op.

Maar liefst 170 leerlingen van Tiga betreden zondag het podium. Dat is nog een hele operatie. ,,Er zijn dansers die wel achttien keer het toneel op moeten. Steeds in andere kleding. Dan is alle hulp welkom, anders was het niet te doen. Gelukkig zijn er zo'n vijftig moeders die ons achter de coulissen helpen met omkleden, maar ook eten en drinken verzorgen en schminken", vertelt Van den Heuvel trots.

SPANNEND

Aan het einde van de les blijkt dat enkele meiden het optreden erg spannend vinden. Van den Heuvel praat ze moed in: ,,Probeer vooral te genieten, de mensen in de zaal weten toch niet wat de pasjes precies zijn, dus het is écht niet erg als je iets mist." Daarmee lijkt de grootste kou uit de lucht. ,,Het is ook niet niks wat deze kinderen doen op zo'n groot podium. Maar het komt zeker goed, dat zie je zondag wel", zegt de danslerares even later.

De eerste show is zondag van 13.00 tot 15.00 uur en de tweede duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar aan de balie van de sportschool aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel. Deze kosten 16,50 euro voor volwassenen en 12,50 euro voor kinderen.

FOTO LINKS: De kinderen zijn geconcentreerd aan het oefenen voor de dansshow van Tiga. (Foto: Peter de Koning).