Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's up, Lente?

Als je al je hele leven danst, is het natuurlijk erg leuk als je een belangrijke rol hebt in een grote dansshow. Voor Lente van den Heuvel (8) is dat moment aanstaande. Ze staat zondag 17 februari namelijk op de planken in The Greatest Show van de dansschool bij Tiga Health & Beauty. Daar staat ze tijdens enkele passages op de voorgrond, en dat is nog best spannend...

Je moet zeker veel danspasjes uit je hoofd leren? ,,Ja, ik heb er in totaal vijf. Drie daarvan lopen in elkaar over en daarnaast dans ik nog twee keer met de streetjazzgroep en de kleuters."

Zo! Dat is nogal wat. Moet je er veel voor oefenen? ,,We zijn ongeveer een half jaar geleden begonnen met repeteren. Op dinsdag oefenen we met de streetjazzgroep en op vrijdag met de oudere kinderen. Ik ken de dansjes bijna allemaal al uit mijn hoofd, behalve die met de kleuters, want dat heb ik eigenlijk pas twee keer geoefend."

En hoe staat het met de zenuwen? Alles onder controle? ,,Ik vind het wel spannend hoor. Straks doe ik een pasje verkeerd en worden ze boos. Gelukkig helpt mama (Marieke van den Heuvel - red.) mij veel, ook thuis. Ze is namelijk onze dansleraar, dus dat scheelt natuurlijk wel."

Je staat een paar keer in het middelpunt van de show? Wat moet je dan precies doen? ,,Helemaal aan het begin ben ik het lichtmeisje. Dan heb ik een lampje vast en heb ik bloemen op mijn rug met licht erin. Maar wat ik precies uitbeeldt weet ik eigenlijk niet precies", zegt Lente verlegen. ,,Maar later in de show zit ik in het midden op een stoel en kijkt iedereen naar mij. Dan gaan we dansen op mijn favoriete nummer, Feeling Good van Michael Bublé, dus daar heb ik veel zin in", voegt ze er snel aan toe.

Dans je eigenlijk al lang? ,,Al sinds ik in de buik van mama zat! Zij ging tot vlak voor ik geboren werd door met dansen en toen ik nog heel klein was, ging ik ook al mee naar de danslessen van mama."

Dan wil je later zeker ook les gaan geven? ,,Dat weet ik nog niet, ik vind het nu wel leuk, maar later misschien niet meer. En soms zie ik dansjes die wel héél moeilijk zijn hoor." (Foto: Peter de Koning).