Aftrap voor verkiezingen waterschap

Water Natuurlijk trapt haar campagne voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart af met aandacht voor het begrip fracking. Dat doet doet partij morgen, vrijdag 15 januari in Loon op Zand. Op de lijst van Water Natuurlijk staan drie Boxtelaren en een Gemondenaar.

Loon op Zand is als locatie gekozen vanwege de plannen om daar gas in de bodem zit en mogelijk gewonnen gaat worden. ,,We vragen hier samen met de gemeenten aandacht voor, want vooral het fracken is een risicovolle manier van gaswinning. Grote hoeveelheden chemicaliën worden onder grote druk in de ondergrond gebracht met alle risico's op vervuiling van de bodem en het schone Brabantse grondwater", meldt een woordvoerder van de partij. Lokale gaswinning is een van de onderwerpen waar waterschappen invloed op uitoefenen.

Lijsttrekker van Water Natuurlijk is Mado Ruys uit Waalre. Jac Hendriks (nummer 4), Corinne Aerdts (5) en Mirjam Bemelmans (8) uit Boxtel en Gemondenaar Jaap van der Schroeff (32) staan ook op de kieslijst van de waterschapspartij.

De aftrap is van 12.30 tot 15.00 uur in dorpscafé De Kiosk, Oranjeplein 20a in Loon op Zand.


Benefietconcert door jeugd van Star Company

Leerlingen van The Star Company laten tweemaal horen wat ze afgelopen jaar geleerd hebben op gebied van zang, dans, acteren en presenteren. Zondag 24 maart staan ze in Podium Boxtel aan de Burgakker; een week later in het Vughtse theater De Speeldoos. De opbrengst van beide benefietconcerten komt ten goede aan Het Vergeten Kind en de Voedselbank.

Zowel de voorstelling in Boxtel als die in Vught begint om 15.00 uur. Kaarten voor de Boxtelse editie zijn te bestellen via www.podiumboxtel.nl. Wie de Vughtse uitvoering wil bezoeken, mailt naar ingeving@hotmail.com of belt 06-21 24 00 63. Toegangsbewijzen kosten tien euro voor jeugd tot 16 jaar. Wie ouder is, betaalt vijftien euro. Volwassenen kunnen voor 2,50 euro extra in bezit komen van de cd met daarop de single Ga Ervoor, die is opgenomen in studio Apollo 98. Het lied is te downloaden via Spotify.


Orion-acteurs spelen blijspel 'Lijk in de cast'

Teejatergroep Orion is druk aan het repeteren. De acteurs brengen in het gelijknamige gemeenschapshuis van Lennisheuvel 29 en 30 maart en 3, 5 en 6 april de voorstelling Het lijk in de cast.

Lisa Ruskus heeft de regie in handen. De cast bestaat uit mensen die acteur zijn én spelen... Het surrealistisch blijspel van Corrie van der Pol verhaalt over een toneelgroep die repeteert voor een thriller. Dat gebeurt in een praatgroep met prettig gestoorde mensen. Uiteraard ontstaan allerlei complexe en komische verwikkelingen. Kaartjes kosten 12,50 euro, inclusief pauzedrankje. Toegangsbewijzen reserveren kan bij Heleen van Minderhout, e-mail: teejatergroeporion@gmail.com of telefoonnummer 06-12 98 94 57.


Zang en blaasmuziek

Op uitnodiging van cultureel genootschap Ars Vivendi in Boxtel vindt zondag 24 maart het concert Dubbel Zes en Enkel Vijf plaats in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Dubbel Zes is een vocaal a capella-ensemble, Enkel Vijf is het blazersensemble Brabant Sinfonia. Kaartjes à 7,50 euro zijn te reserveren via e-mail: arsvivendi@home.nl. Het bedrag dient overgemaakt te worden op NL59 KNAB 0255 7851 27 ten name van J. Crusio onder vermelding van 'Concert 24 maart'.