Afbeelding
Foto: Peter de Krom

EXTRA PUNT HELPT KADERTEAM AAN ZEGE

Wapen van Liempde wint biljartduel in Venlo nipt

't Wapen van Liempde/RegioBank 1 reisde af naar Venray voor de wedstrijd tegen VOP. Het kaderteam van de Liempdse biljartvereniging moest een enkele klip omzeilen, maar bracht de zege uiteindelijk in veilige haven.

Harm van de Laar begon voortvarend en stond na drie beurten al op 89 caramboles met een serie van 45. Zijn tegenstander kwam daarna op stoom. Het was erop en erover, Van de Laars opponent won in twaalf beurten. Henry van Dijk speelde een goede wedstrijd. Zijn tegenstander begon met een serie van dertig. Van Dijk had dus al meteen een achterstand, maar met een mooie serie van 79 zette hij die om in een voorsprong. In acht beurten en met een gemiddelde van twintig caramboleerde Van Dijk de partij uit. Hij bracht de stand naar 2-2.

Ton Rovers is de laatste tijd prima in vorm. Ook nu toonde hij zijn kracht. Na vijf beurten en een mooie serie van 54 kwam Rovers aan de meet met een geweldig gemiddelde van 28,00, zijn tegenstander ver achter zich latend. De stand werd 2-4. In een matige partij moest Martien van den Tillaart het onderspit delven. Na de wedstrijd werd gekeken welk team procentueel de meeste caramboles gemaakt had en hiervoor kreeg het een punt extra. Hierdoor sleepte 't Wapen van Liempde de winst in de wacht.

Het eerste libreteam moest een verliesbeurt incasseren tegen de biljarters van De Hazelaar 4. Alleen Peter van Lierop won zijn partij. Leo van Hastenberg behaalde een fraai gemiddelde van 11,8. 't Wapen van Liempde/RegioBank 2 legde het af tegen Krijt op Tijd uit Veghel. Theo de Beer wist als enige Liempdenaar zijn wedstrijd te winnen. Het derde team breidde zijn voorsprong op de concurrentie uit door de maximale dertig punten te behalen tegen Triangle Bar 1 uit Schijndel. Patrick Sterrenburg rondde zijn partij af in slechts achttien beurten, met 3,05 gemiddeld. Cor van Beers (2,77) en kopman Edward Korsten (3,33) speelden beiden remise. 't Wapen van Liempde 3 staat nu vier punten voor op Royal Events Palace 2 uit Heeswijk. De hoogste serie deze week was voor Van Dijk met 79 caramboles.


DOMMEL STIJGT PLEK ONDANKS VERLIES

Horntreffers terug aan kop in BRTC-klassement

Het blijft spannend in de top van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Na de wisseling van de wacht een week eerder door Taverbo-Sabo 4, neemt nu De Horntreffers weer de eerste plaats op de ranglijst in. De ploeg won met 8-2 van De Dommel.

Door een slepende blessure speelt Ad van Weert voorlopig niet meer voor De Horntreffers. Zijn plek wordt ingenomen door Pieter van Boxtel. Hij liet maandag zien het spelletje nog niet verleerd te zijn, want hij won twee van zijn drie enkelspelen. Ad de Man won van Wim van Aarle en liet daarmee het tweede punt voor De Dommel bijschrijven. Maar verder kwam het team niet. Ondanks de nederlaag doet De Dommel de laatste plaats toch over aan Taverbo-Sabo 2, dat kansloos met 10-0 verloor van sterk spelend Rotsvast.

Taverbo-Sabo 4 blijft aanspraak maken op de titel na 6-4 winst op Taverbo-Sabo 1. Die zegen werd echter overschaduwd door een ernstige enkelblessure van Ronald van Dael, die daardoor waarschijnlijk de rest van het seizoen moet missen.

HEFT IN HANDEN

De Firma Fotografie speelde tegen Grand Café Rembrandt. Halverwege keek eerstgenoemde al tegen een 5-0 achterstand aan door verrassende winstpartijen van Lindie van der Steen, Gerrie Hoenselaars en Hans Stoker. Ook het dubbelspel werd een prooi voor Rembrandt. Daarna nam De Firma Fotografie het heft weer in eigen handen en kwam terug tot 5-3. Doordat de laatste twee wedstrijden ieder door een ander team werden gewonnen, verloor De Firma Fotografie met 6-4. Ondanks die nederlaag blijft het team in de top vier. Rembrandt zet door de winst een stap verder weg van de gevreesde laatste plaats.

SCHEPJE BOVENOP

Het team Rotsvast herstelde zich goed van de 7-3 nederlaag van een week eerder door alle partijen tegen Taverbo-Sabo 2 te winnen. Die ploeg verloor vorige week al met 9-1 van Taverbo-Sabo 4 en dit keer deed Rotsvast er nog een schepje bovenop. Dinie van den Nieuwenhuizen, Peter van Berkel en Bart Theeuwes speelden ijzersterk en gaven de tegenstander niets cadeau. Dat resulteerde in een 10-0 eindstand en een top drie notering voor Rotsvast.

Standenlijst per 11 februari Horntreffers         100-67        Taverbo-S. 3         100-48 Taverbo-S. 4         100-66        Rembrandt         110-38 Rotsvast         100-62        De Dommel         100-31 Firma Fotogr.         110-61        Taverbo-S. 2         100-30 Taverbo-S. 1         100-56


DOLEN IN HET DUISTER TUSSEN DE BOMEN

Nachtwandeling in de Oisterwijkse bossen

Natuurmonumenten verzorgt vrijdag 1 en zaterdag 2 maart vanuit het bezoekerscentrum in Oisterwijk een spannende tocht voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar. De deelnemers verkennen samen met de nachtwachter het donkere bos. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Eigenlijk mag na zonsondergang niemand het bos in, maar de nachtwachter maakt dit keer een uitzondering. In het donker lijkt er weinig te beleven tussen de bomen, maar het tegendeel is waar. Er klinken allerlei geluiden en de maan werpt schaduwen op de bosbodem. Misschien roepen er wel uilen. Deze expeditie start beide dagen om 19.30 uur bij het bezoekerscentrum. Per gezin mag er één volwassene mee. Kinderen die lid zijn van Natuurmonumenten of OERRR betalen vijf euro. Volwassenen die lid zijn van Natuurmonumenten betalen eveneens vijf euro Voor alle niet-leden kost deze avond acht euro.

FOTO ONDER: 's Nachts heeft het bos een heel eigen sfeer. Wie die wil ervaren, kan 1 en 2 maart in Oisterwijk met de boswachter mee. (Foto: Peter de Krom).