BOXTELSE BASKETBALLERS BOEKEN OVERWINNING TEGEN BLADEL

Vrouwen JRC delven het onderspit

De basketbalsters van JRC hadden tegen Yellow Sox teleurstellend verloren. Het was tijd om zondag tegen Tantalus uit Eindhoven iets recht te zetten. De Boxtelse vrouwen liepen zich het vuur uit de sloffen, maar het bleek niet voldoende om te winnen. De mannen zegevierden wel. Zij speelden tegen BC Bladel.

JRC had de eerste twee wedstrijden tegen dit team gewonnen en hoopte ook dit keer te zegevieren. Er bleek echter een ander en sterker Tantalus te staan dan in de eerste seizoenshelft. Tantalus is een 'collegeteam' en in dit gedeelte van het seizoen zijn veel buitenlandse studenten klaar met hun minor en komen weer terug bij de ploeg. Hanne Bos en Stephanie Janssen ontbraken bij JRC.

INZET

De eerste twee kwarten draaide het Boxtelse team aanvallend niet goed. Er werd nu wél keihard gewerkt in de verdediging. De sterke schutters van Tantalus kregen weinig ruimte en dus was de score bij rust niet hoog: 19-19. Met eenzelfde inzet in de tweede helft en een betere aanval, zou JRC het klusje moeten kunnen klaren. Maar scoren bleek lastig en de studentes van Tantalus braken vaker door. Na zeven minuten in het derde kwart stond het Boxtelse team tien punten achter, 27-37. Nog steeds waren inzet en veerkracht van JRC prachtig om te zien, puntje voor puntje sloop de ploeg dichterbij. Via mooie drives van Annewieke Wieling en Nicki Ackermans stond JRC vlak voor tijd zelfs twee punten voor. Tantalus rook echter een zege en beslechtte het pleit met een driepunter in de laatste minuut. Ackermans maakte de meeste punten namens JRC, namelijk achttien. De volgende wedstrijd is op 10 maart.

MANNEN

De mannen van JRC speelden uit in Bladel. Eerder dit seizoen wonnen ze thuis met achttien punten verschil. Ook nu bleken de Boxtelaren sterker. De ploeg startte de wedstrijd sterk tegen een erg jong BC Bladel, dat te kampen had met meerdere afwezigen. Na een kwart stond er een voorsprong van zes punten op het bord.

GEEN GEKKE DINGEN

Bladel liet het er niet bij zitten en kwam in het tweede kwart langszij. JRC bleef de betere op het veld, maar de tegenstander deed geen gekke dingen en volgde netjes op het scorebord. Met de rust stonden de Boxtelaren drie punten voor: 31-34. In het derde kwart liep JRC iets uit, maar aan het begin van het vierde kwart stond het gelijk.

Toen ging ervaring tellen en uiteindelijk wonnen de bezoekers met overmacht. De wedstrijd werd beslist vanaf de vrije worplijn in het voordeel van JRC: 68-72. Topscorer was Jaap van Loon met dertig punten.

FOTO BOVEN: Basketbalster Maureen Vessies komt net niet aan de bal in sporthal De Braken. (Foto: Hans Verberk).

BOXTELSE TAFELTENNISSERS GEVEN TWENTY-ONE UP FLINK KLOP

Eerherstel voor ploeg Taverbo-Sabo 1

Na de matige seizoensstart van vorige week was Taverbo-Sabo 1 op zoek naar eerherstel in de thuiswedstrijd tegen Twenty-one Up 1. Dat lukte, het werd 9-1 voor de Boxtelse tafeltennissers.

De ploeg uit Rotterdam hield een week eerder knap titelkandidaat HTC 1 op een gelijkspel. De teamsamenstelling van Twenty-one Up was echter wel flink gewijzigd ten opzichte van vorige week. Naast Rijn Vogelaar deden nu ook Jubal Kuessner en Mark Hesseling mee. Taverbo speelt dit seizoen in een vaste opstelling met Marlotte Staps, Michel Sperling en Bram Bakker. De wedstrijd verliep erg eenzijdig, in het voordeel van Taverbo. Bakker verloor als enige Boxtelse tafeltennisser zijn partij, tegen Hesseling. Sperling en Staps hadden het allebei lastig tegen Vogelaar, maar wonnen wel. Een welkome 9-1 overwinning voor Taverbo was het resultaat.

In de andere wedstrijden won HTC 1 met 6-4 van Tempo-Team 3 en liep Belcrum 1 verder uit door met 7-3 te winnen van Amsterdam '78. Taverbo is weer opgeklommen tot een derde plek op de ranglijst, slechts een puntje achter HTC 1. Belcrum 1 staat alweer vijf punten los op de eerste plaats.

JEUGD

Zaterdag kreeg het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo Middelburg op visite. Lars Strik en Rick van der Schoot wonnen hun eerste partijen met gemak. Luuk Essens had het moeilijk maar wist zijn partij in de vijfde game toch in winst om te zetten. Ook de punten van de dubbel bleven in Boxtel. Luuk voegde hier nog een punt aan toe waardoor de einduitslag 9-1 werd in het voordeel van Taverbo-Sabo. De jongens doen met vijftien punten uit twee wedstrijden goed mee in de bovenste helft van het klassement. Zaterdag 23 februari zal blijken of ze zich bovenin kunnen handhaven als ze spelen tegen 't Belke uit Tegelen, dat met veertien punten strak achter hen staat. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Taverbo-Sabo 3 - Meppers (H) 1        5-5

FOTO LINKS: Taverbo-speler Michel Sperling (voorgrond) kijkt geconcentreerd de bal na. Sperling wint zijn wedstrijd. (Foto: Hans Verberk).