Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kroegen Boxtel met carnaval toch uur langer open

HENK VAN WEERT

De kroegen in Boxtel mogen tijdens carnaval op vrijdag, zaterdag en zondag tot 03.00 uur open. Mits zich komende weken geen geweldsincidenten voordoen tijdens de uitgaansavonden. Dit heeft waarnemend burgemeester Fons Naterop bekendgemaakt na overleg met politie en horeca.

Het oprekken van het sluitingsuur van de café's is onder voorbehoud en niet definitief, benadrukt Naterop. Hij refereert daarbij aan een vechtpartij van tweeënhalve week geleden, waarbij het uitgaanspubliek slaags raakte met de politie.

,,Als de openbare orde en veiligheid het niet toelaat, dan kan het betekenen dat het alsnog niet doorgaat. Uitgaan in Boxtel moet namelijk veilig en verantwoord kunnen. Dat is in het belang van iedereen. Van de gemeente, de politie en de horecaondernemers, maar ook van de jongeren zelf en van hun ouders."

CONSTRUCTIEF

Pas als er een nieuw convenant is gesloten tussen de kasteleins, politie en gemeente, kun het sluitingstijdstip definitief naar drie uur 's nachts. Die overeenkomst is echter nog niet af. De burgemeester constateerde echter dat de horecaondernemers constructief meewerken aan het opstellen van nieuwe afspraken die inmiddels op hoofdlijnen klaar zijn. Ook laat Naterop meewegen dat uitbaters zelf ook maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uitgaan in Boxtel veilig is.

Begin januari waren nog onvoldoende stappen gezet door de horecaondernemers in het centrum om hun zaak een uur langer open te houden, vond burgemeester Naterop. Na een geweldsincident op de Markt werd vorig jaar zomer de sluitingstijd van café's een uur teruggeschroefd.


Wijkborrel Kleine Aarde

In de ontmoetingsruimte van De Kleine Aarde aan het Klaverblad wordt vrijdag 22 februari weer een borrelavond gehouden voor de bewoners van de wijk Munsel/In Goede Aarde. Deze keer wordt muziek gedraaid uit de jaren zeventig en tachtig, uit de tijd van bar-discotheek Scopas en Pallieter. De avond begint om 19.30 uur.