Nog enkele kaartjes beschikbaar voor Waggelrevue

Carnavalsvierders in Boxtel worden komend weekeinde getrakteerd op de Waggelrevue. Voor de uitvoering van morgen, vrijdag 15 februari zijn nog iets meer dan twintig kaartjes te koop, meldt president Frank van Heesch van Stichting Openbaar Carnaval (SOC). Entreebewijzen kosten elf euro per stuk en zijn te reserveren via www.waggelrevue.nl.

Het avondvullend programma in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat start om 19.44 uur. Tal van lokale leutartiesten hebben hun medewerking toegezegd: hofdichter Fons van Asten, de carnavalsverenigingen Gin Verstand, De Agterblijvers en Geen Drank Geen Klank én 'lolitiek' commentator Ad Hoevenaars zijn van de partij.

Daarnaast worden diverse sketches opgevoerd door De Vijf Zaligheden, De Drie Kupkes en De Zörgenindjes. Bovendien werkt de Danzgarde van zijne doorluchtige hoogheid mee. Als tonpraters zijn Rien Bekkers (Olland) en Kitty Goverde (Uden) gecontracteerd. Ton van Alebeek presenteert de Waggelrevue. The Ducktownband tekent voor de muzikale omlijsting.


Lokale talenten strijden om ticket voor Boxrock

Wie in april het podium van Boxrock in jongerencentrum B-Town bestijgt, wordt zondag 17 februari in café Dok12 bekend. Daar vindt namelijk de finale plaats van de voorrondes die de organisatie van het lokale festival dit jaar in het leven hebben geroepen.

Verdeeld over twee middagen streden bands en singer-songwriters uit Boxtel en directe omgeving afgelopen weken om een plaats in de finaleronde. Komende zondag beslist de jury wie in april mag optreden tijdens het muziekfestijn.

Qua bands staan Silver Stallion en Kong Foo in het café aan de Markt. In de categorie singer-songwriters zijn dat Hemattic en On the Edge. Tijdens de tweede voorronde vorige week, maakte de jury al bekend dat Ilona Weiss direct door mocht naar Boxrock 2019.

De muzikale middag in Dok12 begint om 14.30 uur. De entree is gratis.