Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WERKGROEP OP ZOEK NAAR VRIJWILLIGERS

MFA Gemonde heeft stichtingsbestuur nodig

Gemonde krijgt een multifunctionele accommodatie in de huidige gymzaal en de Sint-Lambertusschool. Die biedt in de toekomst onderdak aan een nieuw dorpshuis, de school, verenigingen en andere organisaties uit het dorp. Het dorpshuis wordt straks bestuurd door een stichting en die heeft vrijwilligers nodig.

Een werkgroep van betrokken Gemondenaren is bezig de organisatiestructuur van de nieuwe mfa uit te werken. Tiny Schellekens maakt daar deel van uit. Hij vertelt: ,,We zoeken mensen die zitting willen nemen in het stichtingsbestuur. Dat houdt zich bezig met het reilen en zeilen van het dorpshuis en zet zich in om nieuwe activiteiten te ontplooien. Het gaat hier om vrijwilligerswerk. Ook zijn we op zoek naar mensen die activiteiten willen organiseren en begeleiden."

MIX

Een mix van 'jonge honden' en ervaren rotten, die ziet de werkgroep het liefst. ,,We hopen onder andere weer vertier voor jongeren op gang te kunnen brengen. De mfa maakt mogelijk dat dorpse evenementen, verenigingsavonden en bijeenkomsten weer centraal plaatsvinden." Dat kan echter alleen als enthousiaste Gemondenaren hun schouders onder de gemeenschappelijke accommodatie zetten, vandaar dat de werkgroep druk doende is bestuurders en vrijwilligers te werven. Schellekens: ,,We denken aan minimaal vijf bestuursleden."

De oplevering en opening van de mfa staan op de agenda in 2020. ,,We roepen belangstellenden op om voor half maart contact met ons op te nemen."

De werkgroep is bereikbaar via e-mail: huisvangemonde@gmail.com.


KOLDERZITTING OP NAOR D'HONDERD

Malen over windmolens

Het Liempdse dweilorkest Op Naor d'Honderd ziet de plaatsing van de windmolens als een wezenlijk probleem en nodigt iedereen uit zijn of haar woordje te doen tijdens de jaarlijkse kolderzitting op carnavalszondag 3 maart in café 't Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein.

,,Een paar weken geleden kopte de krant 'Windmolens moeten we gaan inpassen, leuk of niet'. Een paar dagen later gevolgd door een artikel met als titel 'Boxtel zoekt plek voor windmolens'. Woorden opgetekend uit de mond van wethouder Peter van de Wiel. Windmolens moeten er dus komen, maar de grote vraag is waar", stelt woordvoerder Gerard Schalkx van Op Naor d'Honderd.

Welke standpunten en alternatieven aangevoerd worden, is te horen tijdens de jaarlijkse kolderzitting van Op Naor d'Honderd. Die begint zondag 3 maart om 10.30 uur. Insprekers krijgen een kwartier om hun zegje te doen en dienen zich vooraf aan te melden via telefoonnummer 06-49 78 20 50.