Afbeelding
Foto: Peter de Koning

INSTALLATIEMIS VAN GEERTJAN VAN ROSSEM

Liefst vier gilden verwelkomen pastoor Heilig Hartparochie

Werd pastoor Jacques Grubben enkele weken geleden nog uitgezwaaid door drie schuttersgilden, zijn opvolger Geertjan van Rossem wordt verwelkomd door liefst vier broederschappen. Dat gebeurt zondag 17 februari om 10.30 uur tijdens een plechtige hoogmis in de Sint-Petrusbasiliek. Bisschop Gerard de Korte installeert de nieuwe pastoor van de Heilig Hartparochie.

Net als bij het afscheid van Grubben treden ook nu de gilden Sint-Barbara & Sint-Joris (Boxtel), Sint-Antonius Abt (Liempde) en Sint-Willebrordus (Esch) aan tijdens de installatiemis van Van Rossem. Daarnaast geeft ook de Oude Schuts uit 's-Hertogenbosch acte de présence. De nieuwe pastoor was tot 1 februari werkzaam in de Brabantse hoofdstad en als plebaan van de Sint-Janskathedraal onder meer gildeheer van de Bossche schutterij. De leden van de vier broederschappen verzamelen zich voorafgaand aan de hoogmis in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Van daaruit vertrekken zij in een kleurrijke stoet via de Markt naar de basiliek.

KENNISMAKEN

Vanwege de hoogmis in Boxtel vindt in Liempde komende zondag geen eucharistieviering plaats. Zaterdagavond zijn er wel missen in Esch en Lennisheuvel. Samen met de bisschop gaat pastoor Van Rossem voor tijdens de hoogmis, die muzikaal omlijst wordt door het Sint-Petruskoor. Mgr. De Korte is tevens predikant. Na afloop kunnen kerkgangers persoonlijk kennismaken met de nieuwe pastoor. In de omgang van het priesterkoor wordt koffie en thee geschonken.

FOTO BOVEN: Geertjan van Rossem wordt zondag 17 februari door bisschop Gerard de Korte geïnstalleerd tot pastoor van de Heilig Hartparochie in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).


Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft onderstaande activiteiten voor zijn leden op het programma staan.

MAANDAG 18 FEBRUARI

10.00 informatieochtend belastingen in De Walnoot.

DINSDAG 19 FEBRUARI

13.30 informatiemiddag in De Rots door notaris Monique Van 't Hooft (levenstestament) en Theo van Hamond (ouderenzorg en financiële impact).

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Walnoot.

WOENSDAG 20 FEBRUARI

17.00 eten in Elisabethsdael; aanmelden vóór 15 februari via telefoonnummer (0411) 68 92 85 of e-mail: sinavanalphen@solcon.nl.

DONDERDAG 21 FEBRUARI

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 22 FEBRUARI

13.15 opfrismiddag verkeerstheorie in De Walnoot.

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.

* * *

Activiteitenprogramma Eetpunt Boxtel in Elisabethsdael (Mgr. Bekkersstraat). Dat is dagelijks op van 10.00 tot 18.00; op zondag tot 15.00 uur.

MAANDAG 18 FEBRUARI

14.00 (mee)zingen met liedjes uit de oude doos onder aanvoering van Ton Schelle.

WOENSDAG 20 FEBRUARI

13.45 en 15.00 gymles met Adriënne; deelname kost twee euro.

DONDERDAG 21 FEBRUARI

14.30 koersbal.

VRIJDAG 22 FEBRUARI

10.30 sjoelen.


Kienen in Gemonde

Vrijwilligers van de Leefbaarheidsgroep Gemonde organiseren vrijdag 1 maart vanaf 13.00 uur een kienmiddag in zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg. Kienkaarten kosten 2,50 euro per stuk en er zijn diverse prijzen te winnen. De activiteit wordt elke eerste vrijdag van de maand gehouden.