Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

DE AGGEMARVANHUISAF BAND ONTVANGT VIJF GASTKAPELLEN IN ZAAL 'REMBRANDT'

Dweilmuziek overheerst op Karnavals Kriebels Konsert

Lekkere meedeinen op hoempamuziek. Dat is al vele jaren het vaste recept van het Karnavals Kriebels Konsert van De Aggemarvanhuisaf Band. Het Eendengatse orkest laat zondag 17 februari weer uitbundig van zich horen. Daarnaast is The Ducktownband van de partij, maar ook Danmârzo (Vught), 't Overschotje en 8maten (Schijndel) en De Pintvatters ('s-Hertogenbosch). Vanaf 13.11 uur is het dweilen met de tapkraan open in grand café Rembrandt.

Het KKKonsert beleeft zijn 42e editie en vormt vanaf de allereerste keer een gezellige opmaat voor de leutvierdaagse die dit jaar van 2 tot en met 5 maart van stapel loopt. Een opwèrmer noemen de muzikanten van de organiserende band het zelf. Die is tijdens de carnavalsdagen zelf ook weer op diverse fronten actief. Door bezettingsproblemen overigens niet zo vaak als andere jaren. De optochten moeten de Boxtelaren aan zich voorbij laten gaan. Maar zaterdag 2 maart loopt het elfde Waggelpodium van stapel waar de in gifgroene kostuums gehulde muzikanten weer tal van lokale vocalisten begeleiden. Bovendien luistert De Aggemarvanhuisaf Band het Politiek Kaffee op tijdens carnavalsmaandag en is de formatie op de laatste dag van het leutfeest een van de deelnemers aan dweilorkestenfestival Petazzie!

DUCKTOWN: 40 JAAR

De eveneens Boxtelse Ducktownband zal ongetwijfeld diverse muzikale verrassingen in petto hebben. De muziekkapel bestaat immers veertig jaar. Het orkest heeft een druk weekeinde voor de boeg, want niet alleen wacht zondag het KKKonsert, morgen en overmorgen vormen de muzikanten ook weer de huisband van de Waggelrevue in hofpaleis Denziz.

Naast de diverse gastorkesten maakt ook prins Donald V van Eendengat met gevolg zondag zijn opwachting tijdens het KKKonsert, waar de toeters en trommels het ritme van de pretpolonaise bepalen. Het Karnavals Kriebels Konsert is gratis toegankelijk.

FOTO ONDER: Het Karnavals Kriebels Konsert van De Aggemarvanhuisaf Band vormt al ruim veertig jaar een muzikale opwarmer voor de leutvierdaagse in Eendengat. Net als vorig jaar is prins Donald V van Eendengat komende zondag met zijn hofhouding van de partij om de feestvreugde te verhogen. (Foto: Hans van Doorn, 2018).