Afbeelding
Foto:

Twee zilveren plakken voor turnsters Tabitta

Junior Sam Sieben (zie foto) en senior Nienke Langenhuizen behaalden zondag een zilveren plak namens turnvereniging Tabitta. In het Noord-Limburgse dorp Reuver kwamen daarnaast nog vier andere gymnasten van de Boxtelse club in actie.

De sportvrouwen van Tabitta waren in Limburg vanwege een plaatsingswedstrijd voor de eerste divisie, waarmee kwalificatieplekken waren te verdienen voor de landelijke wedstrijden. Junior Lieve van der Zijde turnde zaterdag drie stabiele oefeningencop sprong, brug en vloer en een heel mooie balkoefening. Dat leverde haar een puike vijfde plaats op. Op hetzelfde moment turnde Donna van Wijgerden en Yuna van de Wiel in de andere baan hun wedstrijden. Donna kwam terug van veel blessureleed maar eindigde desalniettemin knap op de zevende plaats. Yuna zette ook knappe oefeningen neer en eindigde mede dankzij een goede brugoefening (eindigend met handstand halve draai) op een achtste plaats.

Zondag kwam Sam Sieben als enige junior in actie. Door onder andere een hele mooie oefening op brug eindigde ze op het podium met een zilveren medaille.

SENIOREN

Senioren Nienke Langenhuizen en Eva Roos mochten zondag een wedstrijd later aantreden. Nienke turnde de beste brugoefening van de wedstrijd, liet daarnaast de beste balkoefening zien en behaalde uiteindelijk ook een tweede stek. Eva presteerde goed op vloer: zij liet voor het eerst haar nieuwe oefening zien en dit leverde haar de hoogste score op dit toestel op. In het eindklassement eindigde de Boxtelse op een zesde plaats.

Naast de kwalificatiewedstrijden voor de landelijke finales, vinden daarvoor nog de regio- en toestelfinales plaats: op 23 en 24 februari komen de turnster van de eerste, tweede en en derde divisie in actie in Oisterwijk.

FOTO ONDER: Junior Sam Sieben veroverde namens turnvereniging Tabitta op zondag een zilveren plak tijdens een plaatsingswedstrijd in het Limburgse Reuver. (Foto: Tabitta).

Janus Melis Memorial inzet rikclub Becoloth

Al jaren ijvert de Boxtelse kaartclub Rikkeloth ervoor om het aloude rikken meer onder aandacht te brengen. Vrijdag 22 februari wordt daarom in bar Becoloth (Rozemarijnstraat) voor het eerst gestreden om de Janus Melis Memorial.

Melis (archieffoto onder, 2005) overleed vorig jaar en was een van de oprichters van Rikkeloth. De Boxtelaar was een fervent beoefenaar van het oer-Brabantse kaartspel én stamgast van Becoloth. Het concours dat zijn naam draagt begint om 17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding